KEŽMAN PRAO LOVU PREKO CRNE GORE!

Autor:

Sport

02.03.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžerska šema pranja para je provaljena! Belgijsko tužilaštvo istražuje u akciji "Čiste ruke" čak 34 sporna transfera u kojima smatra da je bilo malverzacija, a Srpski telegraf otkriva kako je ekipa sa Matejom Kežmanom (39) na čelu proneverila milione.

RepublikaFoto: Printskrin
OPARILI SE NA IGRAČIMA

Ljudi nekadašnjeg fudbalskog asa, izgledno pod njegovom ingerencijom, razradili su sistem u kojem su sa igračima sklapali takve ugovore prema kojima su deo plate primali na crno.

VEĆ U PRITVORU

- Belgijanci za sada istražuju tri sporna transfera srpskih fudbalera Adama Marušića, Ivana Obradovića i Miloša Kosanovića. Pogotovo im je zanimljiv prelazak sadašnjeg fudbalera Lacija u Ostende. Dok je nastupao za taj belgijski klub, Marušić je deo plate primao preko jedne firme u Crnoj Gori. Te pare je podizao Kežmanov bliski saradnik Dejan Veljković, a upleten je i crnogorski državljanin Uroš Janković, koji je već u pritvoru. Ako se ove pretpostavke dokažu, nema sumnje da će biti još hapšenja - kaže za Srpski telegraf izvor dobro upućen u istragu i podseća da je preko iste firme sa sedištem u Podgorici bivši trener Lokerena i Genka Peter Mas na crno zaradio 480.000 evra, o čemu je naš list već pisao.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Ivan Obradović

KRAĐA IGRAČA

Za sporne transfere preostale dvojice srpskih fudbalera detalji još nisu procurili. Međutim, jasno je da su i oni u direktnoj vezi sa Kežmanovom ekipom, odnosno njegovim najbližim saradnicima Jankovićem i Veljkovićem, koji je kao svedok-saradnik i otkucao Belgijancima celu piramidu pranja novca. Vlastima u Briselu posebno je zanimljiv slučaj Ivana Obradovića jer i dalje igra u Belgiji.

- Sporan je Obradovićev poslednji transfer iz Mehelena u Anderleht jer ga je doveo Veljković iako je bio klijent druge agencije. S druge strane, Kosanović je prešao iz Mehelena u Standard, a to je klub čijih je puno transfera pod lupom - dodaje naš izvor.

Srpski telegraf je u petak probao da stupi u kontakt sa Kežmanom i Obradovićevim menadžerom od kojeg ga je Veljković preoteo, ali su obojica bila nedostupna.

Obradoviću blokiran račun

Čim je doveden u vezu sa menadžerom Dejanom Veljkovićem, Ivanu Obradoviću su belgijske vlasti blokirale račun na koji prima platu od Anderlehta. Zbog toga je povremeni reprezentativac Srbije navodno morao da pozajmljuje novac od saigrača kako bi mogao da preživi.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading