SERGEJ GRADI LACIJU STADION!

Autor:

Sport

01.03.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sergej Milinković-Savić (24) opet je u centru pažnje u Italiji. Ofanzivni vezista Lacija, oko kojeg su se prošlog leta otimali najbogatiji klubovi Evrope, ostao je na Olimpiku, ali će, po svemu sudeći, po završetku sezone promeniti klub, ne i zemlj

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sergej Milinković Savić

Naime, reprezentativac Srbije bi u junu mogao da se preseli 570 kilometara severnije, budući da je Milan spreman da za 120 miliona evra kupi nekadašnjeg igrača Genka i Vojvodine, ali u sklopu komplikovane jednačine, čiji bi krajnji epilog bila izgradnja stadiona Lacija.

BRUJI ITALIJA

Gazda nebeskoplavih Klaudio Lotito (61) odlučan je u nameri da sagradi stadion za člana Serije A, budući da je Olimpiko u vlasništvu Italijanskog olimpijskog komiteta i da Lacio, kao i Roma, plaća pozamašnu sumu na godišnjem nivou da bi na njemu igrao. S obzirom na to da mu je potreban ogroman novac za taj poduhvat, Lotito je spreman da proda Srbina Milanu, a zauzvrat bi mu američki investicioni fond Eliot, u čijem je vlasništvu sedmostruki prvak Evrope, odobrio astronomski kredit vredan između 300 i 400 miliona evra.

MALDINI GA ŽELI

Američka kompanija, koja je preuzela velikana sa San Sira od Kineza, planira da podmladi ekipu i u Sergeju, koji je u 151 zvaničnom meču za Lacio postigao 28 golova i zabeležio 22 asistencije, vide novu mladu zvezdu oko koje će graditi ekipu. Amerikanci su promenili i rukovodstvo, pa su tako glavne uloge u sportskom sektoru pripale klupskim legendama Paolu Maldiniju (50) i Leonardu (49). Upravo su njih dvojica skovali plan po kojem žele da oko Srbina grade tim koji bi naredne sezone izborio plasman u Ligu šampiona, a zatim i povratio davno izgubljenu dominaciju u italijanskom fudbalu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading