Lagao sam Valensiju da neću preći u Real!

Autor:

Sport

28.02.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predrag Mijatović (50) za deo navijača Valensije i dalje je persona non grata jer ga smatraju izdajnikom zbog transfera u Real u leto 1996. godine, nakon tri fantastične sezone na Mestalji.

Mijatović u dresu Real Madrida

 Ipak, za mnoge iz lučkog grada na obalama Mediterana Peđa je mađioničar kojeg se i te kako rado sećaju. Nekadašnji golgeter Partizana i reprezentacije Jugoslavije dobio je poziv da bude deo spektakularne utakmice legendi Valesnije 19. marta, koja će biti odigrana u sklopu proslave veka postojanja četvrtog najtrofejnijeg španskog kluba.

Peđa se podsetio sage oko prelaska iz Valensije u "kraljevski klub", koja je poput prave latinoameričke sapunice punila novinske stupce na Pirinejima.

Mijatović je za "Slepe miševe" postigao 65 golova u 120 mečeva.

- U decembru 1995. godine sve sam dogovorio sa Lorencom Sansom, tadašnjim predsednikom Reala, da pređem na leto 1996. godine u Madrid. Međutim, uporno sam lagao navijače Valensije da neću otići u Real i jako mi je žao zbog toga. Mnogo sam bio ljut na sebe zbog toga - istakao je Mijatović.

Mijatović se vratio u 1993. godinu, kada je iz Partizana stigao u Valensiju kao evropski neafirmisan fudbaler.

- Bio sam kapiten u Humskoj, zvezda tima, a u Španiji nisu znali ko sam. Međutim, već na prvim pripremama na Mestalji sam bio najbolji strelac i tada su shvatili da su ipak dobili kvalitetnog igrača - zaključio je popularni Mijat.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading