Srbija spremna za Evro i Mundijal!

Autor:

Sport

26.02.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pravimo korak dalje prema cilju kojem svi težimo 2028. ili 2030, poručio ministar Udovičić posle sastanka s kolegama iz Bugarske, Rumunije i Grčke

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Vanja Udovičić

Srbija je korak bliže domaćinstvu Evropskog prvenstva 2028. ili Svetskog prvenstva 2030. u fudbalu! Naša zemlja spremna je da podnese kandidaturu za organizaciju jedne od dve velike smotre zajedno sa Bugarskom, Rumunijom i Grčkom. Zbog toga će uskoro biti osnovan inicijalni organizacioni komitet, odlučeno je na kvadrilateralnom sastanku u Sofiji.

U ime naše zemlje sastanku je prisustvovao ministar omladine i sporta Vanja Udovičić (36), koji nije krio zadovoljstvo posle razgovora sa kolegama iz Bugarske i Rumunije Konstantinom Kralevom i Konstantinom Bogdanom Mateijem, te zamenikom ministra sporta i kulture Grčke Jorgosom Vasilijadisom. Na skupu su bili i predstavnici nacionalnih fudbalskih saveza. Kako se moglo čuti, pre osnivanju inicijalnog organizacionog komiteta uslediće memorandum o razumevanju između vlada četiri zemlje.

 

 

- Zadovoljan sam što svakim novim sastankom pravimo korak dalje ka cilju kojem svi težimo. Dodatno učvršćujemo prijateljske odnose i proširujemo regionalnu sportsku saradnju. Organizovanje tako velike manifestacije bi pružilo podstrek izgradnji novih stadiona i planiranom renoviranju postojećih. To bi pozitivno uticalo i na druge važne društvene oblasti poput turizma, ekonomije i kulture. Ujedno to bi predstavljao idealnu priliku da se Srbija ponovo pokaže kao prvoklasan i gostoprimljiv domaćin, a poslala bi se i afirmativna slika u svet - istakao je Udovičić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading