KEŽMANOV ČOVEK OTKUCAO 16 LJUDI!

Autor:

Sport

22.02.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Steže se obruč oko fudbalske mafije! Belgijska policija privela je na saslušanje još 16 osoba u akciji "Čiste ruke", protiv malverzacija prilikom transfera igrača.

Mateja Kežman i Dejan Veljković

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, na tapetu će se naći i ugovori Sergeja Milinković-Savića iz Vojvodine u Genk i iz Genka u Lacio. U prilog tome govore činjenice da je istraga proširena posle iskaza Dejana Veljkovića, bliskog saradnika Sergejevog menadžera Mateje Kežmana.

LOVA NA CRNO

Zasad je u centru istrage bivši trener Lokerena i Genka Peter Mas, koji je čak proveo noć u pritvoru. On se sumnjiči da je na crno, kroz skrivene provizije, za tri godine zaradio čak 480.000 evra preko jedne crnogorske firme, a novac je podizao upravo Veljković. Kroz ovu šemu ukupno je pronevereno najmanje 2,5 miliona evra. Kao dokazi su izneti presretnuti pozivi i elektronska pošta između Masa i Veljkovića.

Osim Masa, saslušani su i Rodžer Lambreht (predsednik Lokerena), Patrik Jansen (bivši direktor Genka), Herbet Huben (bivši predsednik Genka), Filip Arden (finansijski direktor Genka) i Ervin Lemens (trener golmana Genka). Zajednička im je saradnja sa Veljkovićem.

SUMNJA NA SVE

- Odeljenje za organizovani kriminal u Belgiji je saslušalo sve aktere sa kojima je Veljković sarađivao i koje je naveo u svom iskazu. U centru istrage su njegove mahinacije sa Lokerenom i Genkom, pa neće biti iznenađenje ako se uskoro pomenu imena Mateje Kežmana i njegovog klijenta Sergeja Milinković-Savića. Veljkoviću, drugom uhapšenom Urošu Jankoviću i Kežmanu je više fudbalera prešlo u Belgiju i posle iz Belgije. Sumnja se na sve ugovore, uključujući i Sergejev - istakao je izvor Srpskog telegrafa dobro upućen u istragu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading