Ko je najbogatiji vlasnik fudbalskih klubova? Ovaj odgovor niste očekivali

Autor: N1

Sport

21.02.2019

13:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Dugo vremena vlasnik Čelsija Roman Abramovič je bio na prvom mestu što se tiče zarade u svetu fudbala ali se dolaskom šeika koju su bili puni naftnih para stanje promenilo.

RepublikaFoto: pixabay.com
"Boginja" okružena novcem

Ipak jedan čovek je uspeo sve da ih zaseni, Ditrih Matešic, vlasnik kompanije Red Bul i klubova Red Bul Salzburg, Red Bul Lajpcig i Nju Jork Red Bul.

JEDVA POLOŽIO MATURU

Ditrih Didi Matešic (68) rođen je u austrijskom gradiću Sankt Marajn od 2.500 stanovnika. Njega i sestru Helgu podigla je majka učiteljica, koja je bila veoma stroga prema deci.

Bio je darovit, ali lenj učenik i jedva je položio maturu. Studirao je brodogradnju i arhitekturu, a zatim ekonomiju. Diplomirao je posle 10 godina studiranja, poslečega se zaposlio u reklamnoj branši.

Njegovo bogatstvo se procenjuje na 17,8 milijardi funti ( 20,3 milijarde evra).

Odmah iza njega je šeik Mansur koji je vlasnik Mančester sitija čije se bogatstvo procenjuje na oko 17 milijardi funti dok je porodica Anjeli koja je na trećem "teška" oko 10,4 milijarde funti.

Na poslednjem mestu top 10 liste najbogatijih nalazi se Džo Luis koji vredi "samo" 3.8 milijardi funti.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading