VELIKO PRIZNANJE: Predsednik Vučić odlikovao olimpijskog šampiona!

Autor:

Sport

15.02.2019

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić uručio je danas, povodom Dana državnosti Srbije, odlikovanja zaslužnim pojedincima i institucijama u oblasti kulture, medicine, privrede, sporta, nauke, diplomatije. Zlatnom medaljom za zasluge trećeg stepena odlikovan odlikovan je olimpijski šampion i predsednik Sportskog saveza Srbije Davor Štefanek.

RepublikaFoto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
Davor Štefanek i Aleksandar Vučić

Vidno uzbuđen nakon ovakvog priznanja rekao je:

- Iskreno, ovo je mooj drugi šok u životu. Prvi je bio kada sam proglašen za najboljeg rvača sveta. Zlatna medalja za zasluge povodom Dana državnosti Srbije kojom sam danas odlikovan je drugi šok. Ovo je jedna od najznačajniih zlatnih medalja koje sam dobio u životu. Ovakvo priznanje mi posebno znači jer prvak sveta, evropski ili olimpijski prvak možeš biti nekoliko puta, a ovakav orden se dobija jednom u životu. 

RepublikaFoto: Tanjug/ RADE PRELIĆ
Davor Štefanek i Aleksandar Vučić

Štefanek je dodao da je veoma počastvovan što se našao u odabranom društvu i izrazio zahvalnost:

- Hvala predsedniku Aleksandru Vučiću i državi Srbiji što me je nagradila za moj dosadašnji rad, do sada na strunjači, ali i sada kada sam na čelu Sportskog saveza Srbije. Želeo bih da se zahvalim i ljudima koji su oko mene počev od mojih roditelja, supruge i sina Matije. Veliku zahvalnost dugujem i Ministarstvu omladine i sporta što ulagažu i podržavaju sportiste, predsednik koji je prepoznao da treba ulagati i u individualne sportove i tako nam omogućili da odradimo sve pripreme i dođem do najviših odličja. Zahvaljujem se i predsedniku Rvačkog saveza Srbije željku Trajkoviću koji je svojom logistikom i podrškom rvački sport doveo do današnjih rezultata. Moram još jednom napomenuti da deo ove medalje pripada svima njima, ali i generalnom sekretaru Sportskog saveza Srbije  Goranu Marinkoviću i zaposlenima u Sportskom savezu Srbije koji su mi omogućili prošle godine da budem četiri meseca na pripremama, a posao nije trpeo i SSS je doveden na zavidan nivo i nastavićemo da ga izdižemo još više. Da svih ovih ljudi nije bilo ne bi bilo ni mojih rezultata. Hvala Vam svima što smo zajedno dokazali da mogu da radim i jedan i drugi posao jednako uspešno - Zaključio je predsednik SSS Davor Štefanek.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading