Barsalona ne čeka: Makar im bio prvi "pik"

Autor:

Sport

15.02.2019

19:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Iako je delovalo da će vezista Pari Sen Žermena Adrijen Rabio krajem sezone postati igrač Barselone, to se najverovatnije neće desiti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Adrijen Rabio

Rabio i Barsa su se, navodno, još pre nekoliko meseci usaglasili oko uslova transfera, ali do potpisa još nije došlo. "Sveci" su Kataloncima prošlog leta prebacili da su sa njihovim igračem pregovarali bez saglasnosti uprave kluba.

- Pregovori nisu vođeni protivno pravilima - istakao je u decembru aktuelni španski šampion, istovremeno dodavši da sa 23-godišnjakom dogovor nije postignut.

Prema informacijama lista "Mundo Deportivo", došlo je do novih zanimljivosti u slučaju "Rabio" - Barsi je dosta čekanja na potpis igrača, koji će na leto postati najvredniji slobodni agent, te je odlučila da odustane od namere da ga angažuje.

Španci su vezisti ponudili petogodišnji ugovor, potpis bi "nagradili" sa 10 miliona evra, dok bi svake sezone inkasirao isto toliko. Činjenica da je Rabio toliko dugo oklevao da potvrdi svoj pristanak, Katalonce je navela da se predomisle.

Međutim, Barselona je već našla rešenje za svoj vezni red, pošto je postigla dogovor o trajsferu Frenkija de Jonga iz Ajaksa, a holandski fudbaler na "Kamp Nou" stiže na kraju sezone. 

I minhenski Bajern je nedavno odustao od Rabioa. Aktuelni nemački šampion navodno je za vreme zimskog prelaznog roka pokušao da spreči realizaciju njegovog dogovora sa Špancima i da francuskog reprezentativca dovede u Minhen. To se, ipak, nije desilo. Iako su se Bavarci potrudli, do usaglašenja nije došlo zbog, kako je "Kiker" naveo, finansijskih razloga.

Rabio je i u Parizu na tankom ledu. On zbog odugovlačenja sa produžetkom ugovora od kraja decembra trenira sa rezervistima i nije deo prve postave.

Pored Barse i Bajerna, i Čelsi, Totenhem i Juventus su navodno pokazali interesovanje za neodlučnog vezistu.

Katalonci sa 51 bodom drže čelo tabele u domaćem šampionatu, a prate ih madridski Real i Atletiko sa 45 i 44 boda.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading