Srbi moraju u rudnik, Sergej "kroti" Špance!

Autor:

Sport

13.02.2019

20:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rudarski posao moraće da odrade srpski fudbaleri kako bi ostvarili pobede u prvim mečevima šesnaestine finala Lige Evrope. I dok Lacio Sergeja Milinković-Savića igra protiv najtrofejnijeg kluba takmičenja Sevilje (pet titula), za našu koloniju iz Ajntrahta to važi bukvalno jer gostuju Šahtjoru koji ima ogromno međunarodno iskustvo.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jović i Kostić

"Rudari" su osvojili poslednje izdanje UEFA kupa 2009. i od tada imaju želju da barem još jednom podignu pehar drugog po rangu klupskog takmičenja na kontinentu. Sada im na putu stoje Filip Kostić, Mijat Gaćinović i pre svih Luka Jović. Mladi napadač "orlova" postigao je dosad pet golova u takmičenju i pretenduje na nagradu za najboljeg strelca, ali će mu za to trebati više od dva zagarantovana meča u borbi za osminu finala.

S druge strane, Sergej je uz Jovića verovatno najtraženiji fudbaler u Evropi, a biće mu sve uzalud ako njegov Lacio ne preskoči Špance. Italijani nisu blistali u H grupi, u kojoj su bili drugi upravo iza Ajntrahta, a kako su i u Seriji A ispod crte koja vodi u Evropu naredne sezone, hitno će im trebati buđenje. A bolje motivacije za Srbina i društvo od tima iz grada koride nema. Međutim, upravo su Nemci pokazali kako se osvaja Olimpiko, pa je na Sevilji samo da prepiše recept.

Kada su u pitanju ostali dueli, žestoko može biti i na gostovanju Benfike u Istanbulu. Portugalci idu na noge Galatasaraju posle trijumfa od 10:0 nad Nacionalom, ali su Turci daleko ozbiljniji protivnik.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading