Golgeter kakav se retko rađa se vraća u srpski fudbal: Žigić potvrdio za "Srpski telegraf" - Čast mi je!

Autor:

Sport

13.02.2019

18:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nikola Žigić posle osam godina ponovo u srpskom fudbalu! Bivši golgeter nacionalnog tima i Crvene zvezde biće pomoćnik Mladena Krstajića i tako pojačati stručni štab "orlova" pred početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine.

RepublikaFoto: Starsport
Novi član stručnog štaba "orlova"

Žigić koji je poslednji meč u dresu sa državnim grbom odigrao 2011. godine u porazu od Hondurasa (2:0), u kratkom razgovoru za "Srpski telegraf" potvrdio je da je postigao načelan dogovor sa čelnicima FSS.

- Tačno je, biću deo stručnog štaba reprezentacije. Trebalo bi u narednih nekoliko dana da dođem u Beograd da se oko svega i formalno dogovorimo. Čast mi je i drago mi je što ću moći da pomognem timu i hvala Savezu što mi je dao priliku da nastavim sa trenerskim radom - rekao je Žigić i nije želeo da ulazi u detalje.

- O svemu ćemo govoriti više kada bude ozvaničeno. Za sad mogu samo da potvrdim da ću pomagati selektoru Krstajiću.

Visoki centarfor okončao je profesionalnu karijeru pre tri godine, a priliku za sticanje trenerskog iskustva imaće u reprezentaciji Srbije za koju je odigrao 57 utakmica i postigao 20 golova.

Žigić je tako postao član tima samo dva dana, pošto je kao pomoćnik Krstajića promovisan trener Čukaričkog Simo Krunić, koji je na toj funkciji zamenio Milana Obradovića. Osim njih, članovi stručnog tima su i Zoran Filipović, Nemanja Jovšić, Marko Stojanović i Nemanja Milinčić.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading