BOKSEROM NA tamnopute igrače!

Autor:

Sport

12.02.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bruka i sramota u Kruševcu! Dvojica tamnoputih fudbalera Napretka Ibrahim Ndijaje (24) i Samjuel Bah Regis (22) napadnuti su u centru grada samo zato što su peške krenuli na večeru. Gore je prošao Senegalac Ndijaje, kojeg razbijanja glave nije spaslo ni podsećanje huligana da već šest godina igra za "čarapane".

RepublikaFoto: www.fknapredak.rs
Ibrahim Ndijaje i Samjuel Bah Regis

- Ibrahim je udaren metalnim predmetom u glavu, najverovatnije bokserom. Sva sreća, snimak glave je pokazao da je zadobio samo lakše povrede. Kamerunca Samjuela nisu dirali, ali je i dalje uplašen. Oni su išli kroz Pionirski park u nedelju uveče oko 19 časova, kada su počeli da ih prate dvojica momaka i da imitiraju Ndijajea, koji je mobilnim telefonom pričao na maternjem jeziku. On se samo okrenuo i zamolio ih da to ne rade jer nije to zaslužio za šest godina igranja za njihov klub. Tada su počeli da ih psuju, a onda je usledilo više udaraca u potiljak - rekla je za Srpski telegraf portparolka kluba Valentina Vasić.

Ona je dodala da su posekotine na glavi brzo sanirane, ali da je napad ostavio daleko veće psihičke posledice.

- Ibrahim i Samjuel su i dalje u lošem psihičkom stanju. Shvatili su da napad nije rasno motivisan, da to može svakome od nas da se desi jer huligana ima svuda, zbog čega ne pomišljaju da napuste klub. Ndijaje sebe smatra Kruševljaninom, ali se sada više ne oseća tako sigurno u gradu u kojem su mu sa tribina skandirali "Ibro, Srbine" - napomenula je Vasićeva.

U međuvremenu, policija u Kruševcu je privela 30-godišnjeg sugrađanina koji je osumnjičen da je udario Ndijajea. Kako je saopšteno iz MUP, protiv napadača će biti podneta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično delo nanošenje lake telesne povrede.

U Čačku prebili fudbalera iz Gane

Napad na Ibrahima Ndijajea i Samjuela Baha Regisa, nažalost, nije usamljen slučaj napada na tamnopute sportiste u Srbiji. Javnost još uvek pamti da je fudbaler Solomon Opoku iz Gane pretučen u Čačku 2008. godine. Njega je posle utakmice između Borca i Bežanije presrela grupa navijača i udarala ga rukama i nogama uz rasističke povike.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading