Đekić gazi Dekijevim stopama!

Autor: Srpski telegraf/Bogdan Pavlović

Sport

11.02.2019

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Milanski Inter veliča godinama lik i delo bivšeg igrača Dejana Stankovića (40), koji je bio i kapiten nero-azura. Italijanska javnost ga smatra za jednog od najboljih srpskih fudbalera koji su nastupali u njihovoj zemlji, ali deluje da još nisu svesni kakav dragulj je sakriven u redovima omladinskog tima Intera.

RepublikaFoto: Starsport
Dejan Stanković

U pitanju je golman omladinske selekcije Srbije Vladan Đekić (19), koji se pre tri godine otisnuo na Čizmu iz redova Crvene zvezde kako bi svoju sreću potražio u Interu. Supertalentovani čuvar mreže trenutno nastupa za B tim nero-azura, ali treninzima sa prvom ekipom milanskog giganta stiče preko potrebno samopouzdanje i iskustvo za godine koje dolaze.

SAVETI OD ASA

Srpski golman napreduje iz dana u dan, što je rezultat velikog rada i truda koji ulaže na svakom treningu i na svakoj utakmici. Kaže da mu u svemu pomaže i činjenica da je nekoliko puta sreo Dejana Stankovića, koji je došao na kraj treninga kako bi pogledao svog naslednika Filipa i udelio mladim srpskim fudbalerima korisne savete.

- Dosta treniram i radim na sebi, to je preduslov da ostavim trag i da me pamte u Interu. Nekoliko puta sam sreo Dekija posle treninga, svaki savet od takve veličine zlata vredi - kaže talentovani Đekić.

ZVEZDA U SRCU

Istina je da Vladan nije mnogo vremena proveo u dresu Crvene zvezde, ali ne krije da je imao sjajne dane sa generacijom fudbalera rođenih 1999. godine, od kojih je jedno od najzvučnijih imena centarfor Dejan Joveljić, koji je već nastupao za prvi tim. Atmosfera sa Marakane je nešto što mu nedostaje.

- Moja generacija u Zvezdi je bila odlična, Jovelja je jedan od njih i drago mi je što je u prvom timu. Svima u Interu govorim o navijanju i podršci na Marakani. U većini slučajeva mi ne veruju, pa onda moram da im puštam klipove - kroz osmeh je zaključio Vladan, koji i pored fudbalskih obaveza stiže i da se posveti obrazovanju.

Majstor za penale

Vladan je svoj veliki potencijal pokazao majstorskim odbranama u omladinskoj Ligi šampiona protekle sezone, kada je branio penale protiv mnogih klubova.

- Uvek sam voleo da branim jedanaesterce. U većini slučajeva sam bio uspešan, ove sezone imam odličan učinak. Na osam poslednjih pokušaja da me savladaju sa bele tačke čak četiri puta sam izašao kao pobednik - izjavio je fantastični Đekić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading