Galaksi će učiniti Bekama besmrtnim!

Autor:

Sport

09.02.2019

22:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Los Anđeles Galaksi narednog meseca otkriće statuu posvećenu Dejvidu Bekamu ispred svog stadiona.

RepublikaFoto: instagram.com/davidbeckham
Galaksi slavi Bekama

Engleski fudbaler je šest godina igrao za Galaksi, sa kojim je osvojio dva MLS kupa 2011. i 2012. godine. 43-godišnji Bekam je prvi fudbaler koji će dobiti svoju statuu u istoriji američkog fudbalskog prvenstva.

Statua će biti smeštena ispred "Digniti Helt Sports parka" pre prve utakmice koju će Galaksi odigrati ove sezone, sa Čikago Fajerom 2. marta.


Bekam je, inače, jedan od vlasnika Intera iz Majamija, koji će ući u MLS naredne godine.

Tokom karijere, Bekam je najduže igrao za Mančester Junajted, od 1992. do 2003. godine. Potom je prešao u madridski Real u kojem se zadržao četiri sezone, a upravo iz 'kraljevskog kluba' je stigao u Galaksi 2007. godine. Pojedini navijači Galaksija kritikovali su ga jer je dva puta odlazio na pozajmice u Milan, zbog čega je propuštao deo sezone u Sjedinjenim Državama. 


Karijeru je završio u dresu Pari Sen Žermena, pošto je napustio Los Anđeles posle odbrane titule 2012. godine. Za reprezentaciju Engleske odigrao je 115 utakmica.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading