Iliev priznaje da je Zvezda jača, ALI NE NA TERENU

Autor:

Sport

09.02.2019

13:12

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Posle završenih zimskih priprema, svoje zaključke pred novinarima je izneo i Ivica Iliev, sportski direktor Partizana.

RepublikaFoto: Starsport
Ivica Iliev

- Za razliku do Kipra prošle godine, ovde smo se susreli sa vremenskim uslovima koji nikom nisu išli na ruku, ali šta je, tu je. Ono što me raduje, to je da ekipa fizički dobro stoji, što se videlo protiv Šahtjora kao i protiv zahtevne ekipe Krila Sovjetov.

- U poslednjoj utakmici se videlo dosta nervoze kod igrača, a podsetiću i da cele pripreme nije odigrao Dača Pantić, tek u završnici nam se vratio Rikardo, dosta igrača je bilo rovito, stvarno nismo imali sreće sa povredama, ali niko novi se nije povredio i fizički ekipa stoji dobro. Treba da se osveže igrači i verujem da će biti bolji u drugom delu sezone, dobro se poznaju, dobra je hemija, drugarstvo unutar ekipe, što me raduje. Verujem i da će igrači koji su letos došli, biti za nijansu bolji nego jesenas. Videćemo šta će biti, ali to je neki rezime - istakao je Iliev.

On je potvrdio da je stavljena tačka na zimski prelazni rok, a od iskusnog Tošića očekuje da se pokaže kao najveće pojačanje u odnosu na prbi deoi sezone.

- Sigurno je kraj prelaznog roka, voleo bih da napomenem da verujem i mislim da će dosta toga dobrog Zoran ''Bambi'' Tošić da nam donese, vidim ga dosta svežijeg, moćnijeg, odlučnijeg i spremnijeg da povede ekipu. Nama je samo otišao jedan igrač, na toj poziciji znate da nismo doveli pojačanje koje smo imali na stolu, ali ne tražimo nikakav alibi. Eto, na toj poziciji je bio i Tošić... Ja sam optimista' - naglasio je Iliev.

RepublikaFoto: Starsport
Ivica Iliev

Posebnu pažnju ove zime na sebe je skrenuo 16-godišnji ofanzivni vezista Filip Stevanović.


- Vidi se koliko mu nedostaje "fizike" u seniorskom fudbalu, on ima samo 16 godina, ali ne samo on, dali smo pravu šansu još nekim mladim igračima, svi oni igraju na različitim pozicijama i svako od njih će imati šansu da pokaže i na javnoj sceni šta zna - objašnjava Iliev.

Ono što može da najviše brine po završetku ovih priprema jeste neefikasnost, ali i preveliki broj crvenih kartona, čak pet koji su pokazani Partizanovim fudbalerima u prethodnim mečevima.
Ali, bez obzira na to, Iliev uverava da Partizan sada ima jači tim nego jesenas.

- Dosta nervoze, ne znam šta je uzrok, sigurno je za jednu analizu, definitivno mali broj pogodaka, ali stvarno smo igrali protiv čvrstih ekipa koje su bile za korak ispred kada su pripreme u pitanju, dosta smo mešali karte, nismo stavljali akcenat na rezultat. I kad smo pobedili Šahtjor niko nije bio euforičan.
S druge strane, ofanzivni deo ekipe nam je bio rasparčan tokom celih priprema. Ja mislim da je Partizan jači. Marko, nažalost nije ni igrao celu polusezonu zbog povreda. S druge strane, svi oni igrači koji su letos došli, sada su nadošli i mislim da će biti mnogo bolji. Dobro znate da ne volim da pričam o nekim potencijalima, videli smo protiv Krakovije Musine brzinske i fizičke sposobnosti. Nadam se da će vrlo brzo početi da pokazuje zbog čega smo ga doveli - optimista je Iliev.

RepublikaFoto: partizan.rs
FK Partizan

Zvezdi ne priznaje da je bolja na terenu, ali na finansijskom planu...

- Ja se vodim poslednjim derbijem, nemam tu nikakvu bojazan, a što se tiče njih i nas, sve je jasno, mislim da finansijski nikad nije bio veći jaz nego sada - zaključuje Iliev.

Prelazni rok u Kini i dalje traje, pa se postavlja pitanje šta ako stigne i neka ''nepristojna'' ponuda za Rikarda Gomeša...

- Ne želim da razmišljam na tu temu, učinili smo sve da ga zadržimo i da to bude definitivno, a tih spekulacija će uvek biti, ja tu ne mogu da promenim ništa, verujem da će ovaj tim da predstavlja Partizan u narednih šest meseci - objašnjava Iliev i dodaje još jednu ohrabrujuću činjenicu:
- Ovo su prve Batine pripreme u Partizanu i posle ovoga će on imati mnogo lakši posao u odabiru igrača, pravljenju ekipe za protivnike koji nam budu dolazili - smatra sportski direktor Partizana.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading