Benfika ne pušta Srbina!

Autor:

Sport

06.02.2019

16:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Benfika se već opekla sa Lukom Jovićem kojem nije pružala šansu, pa je zato rešila da sa Ivanom Šaponjićem bude opreznija. Lisabonski velikan je u januaru odbio nekoliko ponuda iz Holandije i Belgije za pozajmicu srpskog napadača koji igra u njenom B timu. Šaponjić je ze rezerve Benfike ove sezone odigrao 15 mečeva u Drugoj ligi i postigao tri gola, ali nije dobijao šansu u prvom timu portugalskog giagnta. Ipak, to bi moglo da se promeni.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Fudbaleri Benfike

Portugalski mediji otkrivaju da je Benfika odbila januarske ponude za Šaponjića jer bi mogla u drugom delu sezone da mu pruži šansu u prvom timu. Od klasičnih napadača, Benfika u prvom timu trenutno ima samo HarisaSeferovića. Švajcarac igra u sjajnoj formi, ali moguće povrede i suspenzije zbog kartona navode na oprez i alternativno rešenje. Benfiku su u januaru napustila dvojica klasičnih napadača. Fakundo Fereira je otišao u Espanjol na pozajmicu, a Čileanac Nikolas Kastiljo je prodat meksičkoj Americi za 10.000.000 evra. Oba transfera su realizovana poslednjeg dana prelaznog roka i Benfika nije uspela da dovede zamenu.

Zato je trener Bruno Laže stavio veto na odlazak Šaponjića. Lage je nedavno preuzeo kormilo Orlova posle smene Rui Vitorije, a do tada je trenirao B tim u kojem je Šaponjić bio standardan. Laže dobro poznaje srpskog napadača i rekao je upravi kluba da na Srbina treba računati kao na jedinu alternativu ako Seferović ne bude na raspolaganju. Benfika može da igra i bez kalsičnog napadača, ali je najverovatnije da će Šaponjić u nastavku sezone dobiti šansu da povremeno uskače u tim umesto Seferovića.

RepublikaFoto: Starsport
Ivan Šaponjić

Šaponjić je u januaru 2016. došao u Benfiku iz Partizana u transferu teškom 3.000.000 evra i potpisao ugovor na pet i po godina. Odmah je prebačen u B tim da se kali gde je tada bio i Luka Jović. Posle godinu i po u B timu Orlova je prešao na pozajmicu u belgijski Zulte Varegem gde je postigao šest golova u šampionatu Belgije. Vratio se letos u Lisabon i opet prebačen u B tim.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading