Sećanje na pad aviona u kom su poginuli iz ekspedicije Junajteda

Autor:

Sport

06.02.2019

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na današnji dan, pre 61 godine, dogodila se avionska nesreća kada su u Minhenu nastradala 22 putnika iz ekspedicije Mančester junajteda po povraku iz Beograda i meča sa Crvenom zvezdom (3:3) u četvrtfinalu Kupa evropskih šampiona.

RepublikaFoto: crvenazvezdafk.com
Minhen

Osmorica fudbalera Junajteda iz čuvenog tima "Bezbijeve bebe" poginula su posle neuspelog poletanja sa aerodroma u Minhenu, odnosno nakon što se avion zapalio zbog udara u zgradu pored piste.

Bezbijev tim, koji će samo deceniju kasnije da osvoji prvu titulu prvaka Evrope, ostao je bez Rodžera Birna, Edija Kolmana, Marka Džonsa, Dejvida Pega, Tomija Tejlora, Džefa Benta, Lajama Vilana i Dankana Edvardsa.

Ni 61. godinu kasnije veliku tragediju ne zaboravljaju Mančester junajted i Crvena zvezda.


- Nesreće nas povređuju i ostavljaju ožiljke, ali nas takođe zbližavaju i uče da uvidimo dragocenost života. Danas se prisećamo onih koji su nastradali i zahvaljujemo što su zbližili čitavu jednu zajednicu - fudbalsku zajednicu. Crvena zvezda pamti 1958. i "cveće Mančestera", navodi se na sajtu srpskog kluba.

Slavni velikan sa Old Traforda na Tviteru je juče postavio sliku zastavicu Crvene zvezde, uz reči "Na današnji dan 1958. igrali smo protiv Crvene zvezde iz Beograda i to je bila poslednja utakmica pre tragedije u Minhenu. Pamtimo ljude koje smo izgubili".
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading