Španci se međusobno hvale pred veliki okršaj

Autor:

Sport

03.02.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Menadžer Arsenala Unaj Emeri smatra da je njegov zemljak Pep Gvardiola najbolji trener na svetu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Pep Gvardiola

Njih dvojica biće rivali u nedelju kada Tobdžije gostuju Mančester sitiju, a Emeri nikada u dosadašnjoj karijeri nije savladao Gvardiolu.

- Analizirao sam brojne timove i trenere, mislim da je teško pronaći jednog trenera koji je bolji od Gvardiole. Velika karijera je iza njega, počeo je u Barseloninom drugom timu, a ja sam počeo u Lorki i Almeriji i učio sam mnogo gledajući njegov tim - kaže Emeri i dodaje:

- Imao je mogućnost da dovede najbolje igrače u Barselonu, u Bajern i Siti, malo-pomalo. Svake godine poboljšava tim sjajnim igračima i plaća mnogo za te igrače, ali svaki put ih je vodio korak napred, u svakom klubu u kojem je bio.

Arsenal je četvrti na tabeli Premijer lige sa 47 bodova, a Siti je drugi sa 56, pet manje od lidera Liverpula. Gvardiola je znao kako da uzvrati na pohvale kolege:


- On je menadžer koji je uvek neverovatno dobro pripremljen. Nismo sarađivali zajedno, ali spolja imam takav utisak. Njegova radna etika je izvsrna, borac je, neverovatan menadžer. Prva sezona u novoj zemlji nikada nije laka, ali on je izuzetno dobar - kaže Gvardiola.

Utakmica na Etihadu igra se u nedelju od 17.30.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading