Maradona bi da bije Hrvata: Odrekao se kapitenske trake "FIFA legendi"

Autor:

Sport

01.02.2019

15:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od najboljih fudbalera u istoriji fudbala Dijego Armando Maradona kritikovao je predsednika Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Ðanija Infantina i istakao da se ta organizacija nije promenila od odlaska Sepa Blatera zbog korupcijskog skandala.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Dijego Armando Maradona


Blater je 2015. suspendovan sa šest godina van fudbala zbog sumnjive isplate od dva miliona franaka tada prvom čoveku UEFA Mišelu Platiniju, posle čega je Infantino došao na čelo FIFA.

Baš pod Infantinovim vođstvom Maradona je postao deo programa "FIFA legende", ali je ubrzo podneo ostavku nezadovoljan njegovim tretmanom.

- Poslao sam pismo Infantinu da kažem da neću više da budem kapiten "FIFA legendi". Otkad su Blater i Hulio Grandona napustili FIFA ništa se nije promenilo. Ne poštuju velika imena kao što smo van Basten, Gulit i ja - rekao je Maradona, a prenosi agencija AP.

Argentinac je najavio da bi uskoro mogao mnogo toga da otkrije u funkcionisanju FIFA, kritikujići i visokog funkcionera Zvonimira Bobana.

- Boban je prihvatio loše stvari. Možemo i u ring (na boks prim. aut). Najgore od svega je što je njega poslao Infantino. Nisam momak od 20 godina, imam 58 i ovakve stvari me vređaju, nekad sam im verovao - zaključio je on.


Novi izbori za predsednika FIFA su 5. juna, a Infatino bi trebalo da ima protivkandidata Ramona Vegu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading