POSLEDICE MUNDIJALA: 5.000 ljudi nelegalno ostalo u Rusiji!

Autor:

Sport

25.01.2019

18:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Više od 5.000 stranaca koji su došli u Rusiju na Svetsko fudbalsko prvenstvo prošlog leta, još nisu napustili tu zemlju, saopšteno je danas.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Navijači Rusije

Šef odeljenja za migrante ministarstva unutrašnjih poslova Rusije Andrej Kajušin rekao je da je nešto više od 12.000 navijača ostalo u zemlji posle Mundijala, kada su istekle njihove navijačke lične karte krajem prošle godine, ali da su vlasti u medjuvremenu taj broj smanjile na 5.500, od ukupno 650.000 koji su prethodno dobili dozvole.  

- Svi oni su uglavnom poštovali zakon i napustili su zemlju po svom tempu. Preduzimamo mere da preostalih 5.000 i nešto deportujemo i nadamo se da će svi oni napustiti zemlju do 30. marta - naveo je Kajušin.


Kajušin nije precizirao šta su ti strani posetioci radili u zemlji otkako se prvenstvo završilo.
RepublikaFoto: Tanjug/AP
Mundijal u Rusiji

Navijači su bez viza ulazili u Rusiju za vreme Svetskog prvenstva, a svi su morali da imaju navijačke lične karte, bez kojih nisu mogli da udju na stadion i u navijačke zone. Većina je došla zbog fudbala, ali ima i onih koji su koristili te kartice da udju u Rusiju, pokušavajući da nelegalno predju granicu i udju u Evropsku uniju. Neki su navodno želeli da traže Azil u Rusiji.


Dva dana pre finala, oko 60 Nigerijaca su boravili ispred ambasade u Moskvi, tražeći pomoć da se vrate kući. Ruska grupa koja se bori protiv trgovine ljudima navela je da je jedna nigerijska agencija tim muškarcima obećala posao u Rusiji, zbog čega su oni kupili navijačke lične karte. Kada su doputovali u Rusiju, shvatili su da su prevareni.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading