ZAGREPČANI I SPLIĆANI ZARATILI ZBOG SRBINA!

Autor:

Sport

23.01.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpska noga nikada nije kročila na Poljud, tvrde Splićani u želji da isprozivaju ljute rivale iz Zagreba, zaboravljajući da su ih osnovali Srbi iz Dalmacije.

RepublikaFoto: instagram.com/dinamozagrebfp
Komnen Andrić potpisao za Dinamo

Komnen Andrić (23) pre nekoliko dana je prešao iz Intera iz Zaprešića u Dinamo za 800.000 evra i postao prvi Srbin koji će nositi dres "modrih" od raspada SFRJ, što su protivnici aktuelnog šampiona iskoristili da se još jednom našale na njihov račun.

TRAKA RAZDORA

- Srbi odavno nisu egzotika u hrvatskom fudbalu, kao pre deset godina. Računajući i pojačanja od ove zime, ukupno 22 srpska fudbalera nosila su dres nekog hrvatskog prvoligaša. Međutim, od svih igrača iz Srbije u Hrvatskoj fudbalskoj ligi nijedan nije zaigrao za Hajduk. A bilo je među njima bivših reprezentativaca, pa čak i kapitena Crvene zvezde i Partizana - stoji u tekstu Večernjeg lista, koji je pokrenuo pravi fudbalski rat.

Za Andrića, trenutno najboljeg strelca hrvatskog prvenstva sa deset golova, smatra se da je i prvi Srbin koji je poneo kapitensku traku u nekom hrvatskom klubu dok je nastupao za Inter. Međutim, sad u nameri da odbrane Dinamovu akviziciju, komšije navode da to nije istina. Naime, Miloš Vidović (29) rodom iz Kragujevca nosio je na nekoliko mečeva traku Slaven Belupa.

ZVEZDIN KADAR

Hrvati su na spisak Srba u svom fudbalu pobrojali čak i manje poznate igrače. Setile su se komšije i podatka da su dres Zaprešića nosila osmorica Srba, a trenutno ih je četvorica dolaskom Andrije Kaluđerovića (31) kao zamene za Andrića. Uz neizostavan podatak da je Kaluđerović nastupao za Crvenu zvezdu, pomenuli su i Marjana Markovića (37), nekadašnjeg kapitena crveno-belih koji je igrao za Istru. Nije im promakao ni Marko Pavlovski (24), kapiten U-19 reprezentacije Srbije, koja je osvojila Evropsko prvenstvo 2013, a koji je igrao za Hajdukovog gradskog rivala Split.

Andrić: Budala ima svuda, ja idem Modrićevim stopama

Iako je postao moneta za potkusurivanje na relaciji Zagreb-Split, Komnen Andrić je i pre nego što je prešao u Dinamo stavio Hrvatima do znanja da ga međunacionalni sukobi ne interesuju.

- Meni kapitenska traka Intera imponuje jer su kapiteni tog kluba bili Luka Modrić, Dejan Lovren i Vedran Ćorluka. S druge strane, problem i budale možete naći na svakom koraku, bilo u Srbiji, Hrvatskoj ili nekoj drugoj zemlji. Nikakav problem nisam imao i srećan sam što sam ostao u Hrvatskoj - rekao je nedavno Andrić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading