Ronaldo se vraća u Madrid

Autor:

Sport

21.01.2019

19:08

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kristijano Ronaldo moraće u utorak da se pojavi pred sudom u Madridu kako bi bio saslušan povodom optužbi da je utajio porez i moraće to da učini kao i svaki običan čovek. Ronaldo je, kako je potvrđeno iz suda, imao različite zahteve kako bi izbegao prolazak između novinara koji će ga sigurno čekati.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Kako je navedeno u dokumentu koji je datiran na 18. januar, a koji se u javnosti pojavio u ponedeljak, Kristijano Ronaldo neće imati pravo na bilo kakav poseban tretman pred pojavljivanje na saslušanju u utorak. Moraće, kao i svi pre njega da dođe u zgradu suda na glavni ulaz i da se suoči sa novinarima koji će ga tu sigurno čekati.

Saslušanje je zakazano za 8:50 u utorak, a portparol suda najavio je da bi kazna mogla da bude izrečena već u toku dana ili za nekoliko dana. Očekuje se da kazna neće biti blaga jer su španske poreske vlasti i Ronaldovi predstavnici napravili dogovor o poravnanju.

U dokumentu koji je potpisao sudija Huan Pablo Gonzales Erero navedeno je da nikakve posebne mere koje je Portugalac tražio nisu odobrene jer "sud smatra da i pored velike slave Ronaldu neće biti ugrožena bezbednost dok bude dolazio u zgradu suda".

Takođe je navedeno da je odbijen zahtev da se Ronaldovo saslušanje obavi putem videolinka.

Očekuje se da, uz dogovor dve strane, Ronaldu bude izrečena kazna od oko 1.8 miliona evra uz uslovnu kaznu na 23 meseca zatvora koju neće morati da odsluži jer po španskim zakonima za one kojima se izriče prva presuda u nenasilnim zločinima kraća od 24 meseca ne zahteva boravak u zatvoru.

Sudija će nakon saslušanja doneti konačnu odluku.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading