MRKELU I PANTOVIĆA SASLUŠAVAJU U PARIZU!

Autor:

Sport

22.01.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča Ekipa u kojoj se optužuju PSŽ i Crvena zvezda za nečasne radnje na meču grupne faze Lige šampiona u Parizu odjeknula je u prvi mah kao bomba, ali se vremenom upuvala poput felerične petarde jer realnih dokaza za takve optužbe nema. Kako ekskluzivno saznaje Srpski telegraf, francusko nacionalno finansijsko tužilaštvo rešilo je i formalno da stavi tačku na pomenuti slučaj tako što će saslušati predstavnike srpskog šampiona. Na insistiranje tužilaštva danas će se u Parizu pojaviti poslovni direktor Stefan Pantović i sportski direktor Mitar Mrkela.

RepublikaFoto: Starsport
Mitar Mrkela

ISPOŠTOVANA MOLBA

Na taj način biće ispoštovana molba rukovodstva kluba sa Marakane, koje je poslalo dopis u kom je zatraženo da se ispitaju svi akteri koji bi mogli da budu potencijalno sumnjivi. Dakle, kompletna uprava, fudbaleri i delegacija koja je putovala u Pariz, a sve kako bi se sa imena Crvene zvezde što pre skinula ljaga.

- Francusko nacionalno finansijsko tužilaštvo rešilo je da stavi tačku na slučaj oko navoda Ekipa u vezi sa utakmicom Lige šampiona između PSŽ i Crvene zvezde. Kao poslednji čin u istrazi predviđeno je saslušanje članova uprave Crvene zvezde i fudbalera koji su učestvovali u utakmici. Srpski klub insistirao je da tužilaštvo u što skorijem roku ispita sve one koji bi mogli da budu dovedeni u sumnju. Francuski organi odlučili su da se prvi na saslušanju pojave poslovni direktor Stefan Pantović i sportski direktor Mitar Mrkela - priča izvor Srpskog telegrafa blizak upravi Crvene zvezde.

RepublikaFoto: Starsport
FK Crvena zvezda

META EL KELAIFI

Da podsetimo, Ekip je u svom tekstu optužio neimenovanog funkcionera Crvene zvezde da je pokušao da uplati čak 5.000.000 evra na poraz svog tima sa pet ili više golova razlike. Utakmica je završena ubedljivim trijumfom "svetaca" (6:1), a kako smo već pisali, njegova meta je prvi čovek PSŽ Naser el Kelaifi, koji je trn u oku Amerikancima zbog skandala oko korupcije u FIFA i dodeljivanja Mundijala 2022. godine Kataru.

O tome da li će još neki član uprave ili pojedini fudbaleri biti ispitani, odlučivaće francusko nacionalno tužilaštvo.

- Uprava Crvene zvezde stavila se potpuno na raspolaganje francuskim vlastima. Na njima je da odluče koga će i dali će uopšte još nekog pozvati da svedoči - zaključuje naš sagovornik.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading