Slike sravnjenog Vukovara i dalje su mi pred očima!

Autor:

Sport

21.01.2019

04:31

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentativac Srbije u košarci Milan Mačvan jedan je od nekolicine koji su svoje detinjstvo proveli u ratnom okruženju umesto u mirnom kraju i druženju sa vršnjacima. Milan je odrastao u Vukovaru, koje je prema njegovim rečima bio jedan od najteže pogođenih regija ratom u bivšoj Jugoslaviji.

RepublikaFoto: fiba.basketball
Milan Mačvan

- Rat je već bio završen. Ali slike koje ja vučem iz detinjstva su takve da je grad bio sravnjen do temelja. Nisu to neke lepe uspomene, iako sam ja imao neko svoje društvo - rekao je krilni centar Bajerna, a potom se nadovezao na čuvenu trojku Saleta Đorđevića protiv Hrvata 1997. godine, koja je, kako on kaže, najviše uticala na njegovu košarkašku karijeru. Takođe se prisetio strašnih uslova pod kojima su gledali taj meč.

- Ta trojka Ðordevića 1997. godine protiv Hrvatske je nekako bila svetlo na kraju tunela. Mnogo ljudi tada nije imalo ni televizor ni struju u kućama. Međutim, svi smo pratili prvenstvo kod jednog komšije. Ta trojka je obeležila moje detinjstvo i dala podstrek da nastavim da treniram - iskren je Mačvan.

Vukovar

Kada pitate nekoga od pripadnika crveno-belih boja šta misli o Mačvanu, većina će početi da skandira pogrdne parole koje je bivši igrač Partizana proživljavao igrajući za crno-bele, ali Milan kaže da mnogi greše jer većina njegove familije navija za Zvezdu.

- Ja poštujem Crvenu zvezdu. Veći deo moje porodice i navija za crveno-bele - istakao je sjajni košarkaš.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading