Partizan ponovo kupuje u Norveškoj: Kenijac na pragu Humske!

Autor: telegraf.rs

Sport

19.01.2019

12:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaler Stromsgodseta, Tokmak Nguen iz Kenije, koji igra na poziciji polušpica, blizu je prelaska u crno-beli tabor.

RepublikaFoto: Starsport
Uprava Partizana

Skandinavija je tržište koje je crno-belima definitivno zapalo za oko ove zime i na njemu je određeno nekoliko meta. Prva je bio Musa Ndžaji iz Stabeka, a drugi fudbaler koji bi iz Elitserije mogao da stigne u Beograd je Tokmak Nguen (25), fudbaler norveškog Stomsgodseta, saznaje "Telegraf".

Radi se o bivšem mladom reprezentativcu Norveške, koji igra na poziciji polušpica, dakle iza napadača, a po potrebi pokriva i mesto uz levu aut-liniju. Bolje se služi desnom nogom i karakterišu ga brzina, veoma dobre fizičke predispozicije i odličan udarac sa distance.

Ugovor sa Stromsgodsetom vezuje još šest meseci, što znači da će Partizan morao da plati i obeštećenje kako bi ga privoleo svojim redovima. Prvo se radilo o cifri od 400.000 evra, koliko je tražio Stromgodset.

RepublikaFoto: Starsport

Ali, fudbaler je, posle razgovora sa čelnicima kluba, kasnije i predstavnicima crno-belih, i sam izrazio želju da već sada dođe u Humsku, svestan da bi to moglo da mu bude odskočna daska za dalji nastavak karijere.

To je u velikoj meri olakšalo pregovore, pa je cifra značajno umanjena i pridodati su joj određeni bonusi, ne bi li se Uprava Stromsgodseta odobrovoljila. Urodilo je plodom, pa će Nguen blizu dolaska u Partizan, navodi "Telegraf".

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading