Putin gradi Srbima najsavremeniji sportski centar!

Autor:

Sport

19.01.2019

11:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Bokserski savez Rusije izgradiće najsavremeniji trenažni centar srpskim bokserima, sa salom za treninge, opremom, sportskom medicinom i pratećim prostorijama za funkcionisanje svih nivoa selekcija.

RepublikaFoto: Bokserski savez Srbije
Predsednik Rusije boksuje!

Prilikom posete ruskog predsednika Vladimira Vladimirovića Putina Beogradu gde je bio gost srpskog predsednika Aleksandra Vučića, našeg državnog i SPC potpisan je 21 sporazum.  Takođe je bio sastanak delegacija Srbije i Rusije, koje su potpisale bilateralne dokumente u prisustvu dvojice predsednika, koji se uglavnom odnose na ekonomska i politička pitanja. Ipak ni sfera sporta nije ostala bez poklona iz bratske zemlje. 

Dogovor oko izgradnje boks centra u Srbiji postigli su generalni direktor Bokserskog saveza Rusije Umar Kremlev Nezirović i predsednik Boksersog saveza Srbije Nenad Borovčanin, uz podrsku predsednika Srbije Aleksandra Vučića. 

- Biće to velika stvar za srpski boks, za treninge svih nacionalnih selekcija, edukaciju trenera, razvojne programe za mlade talentovane boksere i bokserke i sve što je neophodno za postizanje vrhunskog rezultata i razvijanja sistema bokserskog sporta u našoj zemlji. Biće izgrađen po ugledu na ruski bokserski centar u kome se kale i stvaraju njihovi šampioni, koji su jedni od vodećih u svetu kada je ovaj sport u pitanju, tako da već imamo projekat. Naš zadatak biće da pronađemo lokciju, dok je investicija poklon Bokserskog saveza Rusije, kojim predsedava Aleksej Rubežnjoj - načelnik bezbednosti ruskog predsednika Putina. Do tada, naša reprezentacija moći će besplatno sa trenira u Rusiji za svaki turnir, s obzirom da je čuvena bokserska sala na Košutnjaku ugašena nakon 40 godina. Hvala predsedniku Vučiću na svemu što čini za srpski boks, jer je od svih sportova u Srbiji boks na neki način "siroče" koje je on usvojio, i sve dok je tako moći ćemo da funkcionišemo i podižemo boks. Verujemo da će konačno boks biti vraćen na redovno finansiranje od strane  Ministarstva i Olimpijskog komiteta - rekao je predsednik Bokserskog saveza Srbije Nenad Borovčanin.

RepublikaFoto: Bokserski savez Srbije

Boks je jedan od najtrofejnijih sportova ex Jugoslavije, čija je popularnost bila enormna. Sve velike svetske sile kao jedan od prioriteta kada je sport u pitanju ističu i neguju boks, pa je velika stvar što je i kod nas predsednik države sta iza boksera.

- Naša pravoslavna srpska braća zaslužuju podršku u svakom smislu. Veliki doček predsedniku Putinu od strane vašeg predsednika Vučića i srpskog  naroda je za nezaborav. Mi zajedno moramo pratiti i pomagati rad naših predsednika, kroz sport produbljivati i jačati veze dva bratska naroda. Trenažni centar boksa biće poklon našeg saveza bokserima bratske Srbije- zaključio je generalni direktor Bokserskog saveza Rusije Umar Kremlev Nezirović. 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading