Ronaldo na "sumnjiv" način stigao do prvog trofeja sa Juventusom!

Autor:

Sport

16.01.2019

20:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Juventusa pobedili su Milan minimalnim rezultatom 1:0 i osvojili trofej Superkupa Italije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo slavi svoj prvi trofej

"Stara dama" je bila bolji rival i zasluženo je pobedila na utakmici koja je ipak, uz malo sreće za "rosonere" mogla da bude i komplikovanija.

I pored velikog broja napada Juvea u prvom poluvremenu najizgledniju šansu imao je Milan, kada je Patrik Kutrone iz jedne neizgrađene pozicije šutirao nedovoljno precizno i pogodio prečku. 

Juve je pojačao ritam u nastavku igre i konačno došao do gola. Strelac je bio Kristijano Ronaldo koji je iskoristio najbolju šansu na utakmici i na kraju, ispostavilo se, doneo pobedu i trofej svojoj ekipi. 

Ronaldo je ponovo pokazao da je igrač za velika dela jer je iskoristio centaršut Miralema Pjanića i postigao gol, o kome će se tek pričati jer mnogi tvrde da je postignut iz ofsajda.



Sudije nisu imale lak zadatak tokom drugih 45 minuta s obzirom da su Juventusu poništena dva gola u tom delu igre, a šampion Italije je propustio nekoliko velikih šansi i jednom prilikom pogodio i stativu. 

"Rosonerima" je sudbinu zapečatio Frenk Kesi koji je 15ak minuta pre isteka regularnog dela utakmice dobio direktan crveni karton. 

Ovo je bio prvi trofej koji je Kristijano Ronaldo osvojio u Italijanskom fudbalu otkako je leta 2018. došao u Juventus iz španskog Real Madrida. Ovo je, ujedno, bio Juventusov osmi trofej Superkupa Italije.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading