Poslednji pozdrav fudbalskom virtuozu i boemu... Neka tvoja nemirna duša nađe mir...

Autor:

Sport

10.01.2019

10:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Crveno-bela porodica, ljubitelji fudbala, mediji i mnogi drugi su se okupili u Medija centru stadiona "Rajko Mitić" da odaju poslednju počast Zvezdinoj zvezdi Dragoslavu Šekularcu.

RepublikaFoto: Tanjug
Dragoslav Šekularac

Sala Medija centra je prepuna, ogroman broj medija i ljudi su došli da odaju počast Šekularcu. 

Komemoraciji su prisustvovali izmđu ostalih Ivica Dačić, Goran Vesić, Aleksandar Antić, Mladen Krstajić, Nenad Bjeković, Marko Pantelić, Vladan Milojević, Zvezdan Terzić, Svetozar Mijailović, Aleksandar Boričić, Nebojša Čović... 

Komemoracija je počela prikazivanjem dokumentarnog filma o Šekiju...

Potom se obratio predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović koji se dirljivim govorom oprostio od legende crveno-belih.

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić

- Opraštamo se od vortuoza koji je stvarao istoriju Crvene zvezde. O Šekiju je i lako i teško govoriti jer je nemoguće izraziti celokupno njegovo umeće koje mu je donelo svetsku slavu. Voleo je Zvezdu i Zvezda njega. Bio je jedinstven među milionima igrača. Imao je magiju, dribling, pitex koji niko nije uspeo da kopira. Jedan je Šeki.Ovih dana vodeći novinari svetskih listova su podsetili kakva je veličina bio Šekularac.On nikada nikoga nije ostavljao ravnodušnim.Bio je šaljivdžija, boem, voleo je da se nadigrava. Veliko fudbalsko umeće sačuvaće uspomenu na tebe, Šeki jer si bio i ostaćeš inspiracija mnogima koji su trčali za loptom. Legendo, preselio si se u večnost i neka tvoja nemirna duša nađe mir- rekao je Mijailović. 

Boško Đurovski se takođe obratio prisutnima i rekao poslednje zbogom legendi jugoslovenskog fudbala...

RepublikaFoto: ST/Dragan Kadić

- Zahvaljujem se u ime porodice i Crvene zvezde gostima koji su došli da odaju počast Šekiju. Hvala Srebriću ispred FS Hrvatske, hvala ministrima u Vladi Srbije i predstavnicima Partizana što su ovde. Navikao sam da persiram veličinama i starijima, ali danas ću tebi Šeki da persiram. Da mi budeš bliže, kao otac. Čast mi je što si me trenirao.Kod tebe su svi igrači, pa i oni na klupi bili zadovoljni. Imao sam privilegiju da se preko našeg zajedničkog prijatelja Žarka Kaluđerovića intenzivno družimo.
Bio sam sa tobom u Štipu gde je tvoja bista, gde si dočekao Euzebija. Rajko Mitić je bio džentlmen u kopačkama, Džaja je imao fudbalsku eleganciju, imali smo. "El kapitana" Popovića Vladicu, Boru Kostića sa bombom u kopačkama, imali smo genija Savićevića, ali niko nije kao ti nije bio, dragu moj Šeki. Bio si najbolji dribler i svi si te zapazili. Bio si čarobnjak i prva violina orkestru, kako su te nazvali novinari. Molim vas da ispratimo Šekularca iz ovig našeg hrama na jedinstven način i da aplauzom i ovacjama odamo počast legendi- rekao je Đurovski.

Prolamao se aplauz Medija centrom. Usledilo je upisivanje u knjigu žalosti. 
Sahrana Šekularca zakazana je za danas od 14.30 u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading