ŠEKIJU ULICA I SPOMENIK kod Marakane!

Autor:

Sport

08.01.2019

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srbija i svet i dalje ne mogu da se oporave od šoka izazvanog vešću da je u subotu ujutru prestalo da kuca srce jednog od najvećih fudbalera koje je naša zemlja imala.

RepublikaFoto: Starsport
Dragoslav Šekularac

Dragoslav Šekularac napustio nas je u 82. godini života, ali fantastični dribler koji je nastupio 470 puta za Crvenu zvezdu i postigao 11 golova neće biti zaboravljen. Naime, popularni Šeki dobiće u glavnom gradu Srbije ulicu sa svojim imenom, što je za Srpski telegraf indirektno potvrdio Goran Vesić (49), zamenik gradonačelnika Beograda, čime će biti uslišene želje mnogobrojnih "Delija", koji su već pokrenuli pomenutu inicijativu.

POČAST VELIKANU

RepublikaFoto: Starsport

- Šekularac sigurno zaslužuje da bude večno upamćen u našoj prestonici kao osoba koja je zadužila naš sport i društvo i grad Beograd će se pobrinuti da tako i bude. On će biti sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju, a procedura za (pre)imenovanje ulica je takva da je potrebno da prođe barem pet godina od nečije smrti da bi se o tome raspravljalo. Siguran sam da će neka od ulica u prestonici poneti ime druge Zvezdine zvezde već 2024. godine, čim se stvore neophodni uslovi. Spomenik Šekiju, po ugledu na bistu Rajka Mitića ispred stadiona, Crvena zvezda može da podigne bez bilo čije saglasnosti na zemljištu koje je u njenom vlasništvu - ističe Vesić za naš list.

LJUTICA OSTAJE

Iako je namera "Delija" bila da Ulica Ljutice Bogdana, u kojoj se nalazi stadion Marakana, dobije u budućnosti ime po Dragoslavu Šekularcu, od toga po svemu sudeći neće biti ništa, a razloge za Srpski telegraf objašnjava drugi čovek Beograda.

- Ulica u kojoj je Zvezdin stadion nosi ime po srpskom vlastelinu i istorijskoj ličnosti, tako da nije realno da baš ona bude preimenovana. Očekivano je da neka od ulica u blizini stadiona "Rajko Mitić" bude nazvana po Šekularcu - zaključuje Vesić.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading