FA KUP: Fabregas se oprostio od Čelsija u suzama, Solskjerov Junajted gazi!

Autor:

Sport

05.01.2019

18:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Čelsija pobedom nad Notingem Forestom (2:0) obezbedili su plasman u četvrto kolo FA kupa, a ovaj duel će posebno pamtiti Sesk Fabregas, koji je odigrao poslednji meč za Čelsi.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Sesk Fabregas se oprostio od Čelsija

Španski vezista će napustiti "Stamford Bridž" u zimskom prelaznom roku posle četiri i po godine koliko je nosio dres "plavaca", a sledeća destinacija će biti Monako, na čijoj klupi sedi Tijeri Anri, njegov nekadašnji saigrač iz Arsenala.

Fabregas će engleski fudbal napustiti posle 501 odigrane utakmice za dva londonska kluba (Čelsi i Arsenal), na kojima je postigao 81 gol i zabeležio je 149 asistencija. Od toga je samo u Premijer ligi imao 111 uspešnih dodavanja, pa je u tom parametru od njega samo uspešniji legendarni Rajan Gigs.

Ovo je bio poslednji meč koji je odigrao na Ostrvu u kom je mogao i da postigne pogodak, ali su ga emocije savladale, pa je nesigurnim udarcem sa penala propustio priliku da ode u velikom svetlu.

A kada je izlazio iz igre, u 85. minutu, nije mogao da se iskontroliše, pa je u suzama napustio "Stamford Bridž", posle čega će započeti odiseju u Francuskoj, i to u dresu Monaka.

"Crveni đavoli" su na Old Trafordu bili bolji od Redinga sa 2:0, a strelci su bili Huan Mata i Romelu Lukaku.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Bila je to i peta pobeda za Olea Gunara Solskjera od kako je preuzeo funkciju privremenog menadžera Mančester junajteda, po čemu je sada jedini u istoriji kluba koji ima svih pet pobeda u prvih pet mečeva. Junajted je poveo u 22. minutu i to iz jedanaesterca. Nad Huanom Matom je načinjen prekršaj, konsultovan je VAR, a španski fudbaler je bio i egzekutor.

U četvrto kolo plasirao se i Eveton nakon što je sa 2:1 pobedio Linkoln, Boletn je posle preokreta deklasirao Volsol 5:2, dok je Midlzbro pregazio pred svojim navijačima Piterboro 5:0.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading