ŠTA BI BILO KAD BI BILO: Transfer bombe koje bi promenile fudbal!

Autor:

Sport

05.01.2019

08:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Prethodna 2018. godina bila je izuzetno uzbudljiva što se tiče transfera, a bez ikakve sumnje planetu je najviše ustalasao prelazak Kristijana Ronalda iz Reala u Juventus!

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Krsitijano Ronaldo

Portugalski as je punih devet godina nosio dres kraljevskog kluba, sa Madriđanima je osvojio četiri titule u Ligi šampiona, ali... Posle pokoravanja Starog kontinenta ove godine je izrazio želju da ide iz kluba, što je već u junu izazvalo žestoke potrese.

Nagađalo se dugo gde bi Ronaldo mogao da nastavi karijeru, pominjao se prelazak u Mančester junajted, Mančester siti, Pari Sen Žermen, međutim nijedan od pomenutih klubova nije uspeo da se izbori za potpis petostrukog osvajača Zlatne lopte. Ali, jeste Juventus, koji je iznenada izbio u prvi plan i portugalskog asa je doveo za 117 miliona evra.

To je šokiralo celu planetu, Ronaldo je doveo veliki kvalitet Juventusu, dok je Real na sve strane tražio njegovu zamenu. I da su Madriđani uspeli u tome, nastali bi, bez ikakve sumnje, tektonski potresi u planeti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Kristijano Ronaldo

Najpre su čelnici kraljevskog kluba žestoko “zagrizli” za Nejmara, kog su po svaku cenu želeli da dovedu, čak se činilo i da je brazilski napadač već viđen na “Santjago Bernabeuu”, izgledalo je da se čeka samo potpis, ali nekadašnji napadač Barselone nije prešao, iako Real nije želeo da štedi novac za njegovo dovođenje.

I to nije sve, Nejmar je u letnjem prelaznom roku bio povezivan i sa povratkom u redove katalonskog velikana, pričalo se o svoti o 200 miliona evra, no do transfera na “Nou Kamp” nije došlo.

RepublikaFoto: Starsport
Nejmar

Brazilac nije bilo jedini fudbaler kog je Real želeo da dovede prethodnog leta. Aktuelan je bio i potencijalni dolazak Kilijana Mbapea, za kog je kraljevski klub želeo da plati 180 miliona evropskih novčanica, no čelnici Pari Sen Žermena nisu želeli ni da čuju.

I to nije bilo sve, Real je zamenu za odlazaćeg Kristijana Ronalda video i u zvezdi Čelsija Edenu Azaru, koji je i sam poručivao da bi želeo da jednog dana pređe u Madrid, ali se sa tim nikako nije slagao engleski tim, pa mu nije padalo na pamet da ga pusti.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Lionel Mesi

I na kraju, i Lionel Mesi je bio na ceni ove godine i moglo je da se desi da napusti Barselonu, klub u kom je stasao i ostvario najveće uspehe. Njega je želeo da dovede Mančester siti, čiji je menadžer Pep Gvardiola imao želju da ga angažuje za 300 miliona evra i da mu ponudi tri puta veću platu od one koju ima u Barseloni. Nema nikakve dileme, da su se spekulacije ostvarile, to bi dodatno uzdrmalo planetu i došlo bi do žestokih potresa, ali je Mesi sve te priče odbio i nastavio je da predvodi Katalonce do novih uspeha.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading