MEČ ZA TITULU U ENGLESKOJ? Evo šta Klop o tome misli!

Autor:

Sport

02.01.2019

20:23

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ako pobedi – gotovo je. Može da priča ko šta hoće, da se skriva iza matematike ili snage Mančester Sitija, međutim, ukoliko Liverpul u četvrtak od 21.00 pokori Etihad, saglasni su mnogi, napraviće ogroman korak ka tituli prvaka koju čeka od 1990.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

U tom slučaju pobegao bi aktuelnom šampionu deset bodova i deluje da ništa ne bi moglo da ga zaustavi. No, Jirgen Klop ne pada u euforiju.

- Teška utakmica je pred nama. Jedna od najzahtevnijih u svetu fudbala. Siti je sjajna ekipa, predvođena izvanrednim trenerom, De Brujne je fantastičan igrač, uticajan i očekujem ga na terenu. Ko voli fudbal, mora da voli i Kevina. Sve to znači da moramo da budemo hrabri, željni pobede i ljuti, kakvi smo bili protiv Arsenala - ističe nemački stručnjak na klupi "Crvenih".

Nastavlja da veze pohvale na račun Građana.

- Mančester Siti je i dalje najbolji tim na planeti. Ne pričam to samo reda radi, već što je, zaista, reč o kvalitetnom sastavu. Jedino se promenio odnos bodova. A mi smo dobri, u dobroj smo seriji, posebno zbog svega šta smo napravili u decembru - nastavlja Klop.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop

Ima i onih, poput Stena Kolimora, koji tvrde da ih ni pobeda Liverpula od 5:0 u gostima ne bi ubedila da su prvi favoriti za naslov. Možda zbog prošlosti koja je tako često umela da bude okrutna prema Crvenima kad bi se primakli cilju. Obavezno bi nešto krenulo naopako, ali...

- Oslobodili smo se istorijskih stega čim smo stigli do finala Lige šampiona. Nismo osvojili pehar, ali smo dobacili daleko. Sve je drugačije od tof finala u Kijevu. Nismo više ono što smo bili pre deset ili 15 godina. Sad smo u baš dobroj poziciji. Ljudi su istinski zadovoljni kako se razvija sezona. Osećaju da je posebna. Ako su pametni, uživaćemo do poslednjeg kola i videćemo šta će nam takav stav doneti. Prilikom susreta sa ljudima, na ulici, primećujem da im je drago zbog načina na koji momci igraju. Samo, bilo bi nepoštovanje sa naše strane ukoliko bi navijači već sad počeli da slave - kaže Nemac.

Treninzima Liverpula vratio se Džejms Milner, očekuje se da bude u startnih 11.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Jirgen Klop i Pep Gvardiola

- Da zaostajemo deset bodova naravno da ne bih rekao da su nedostižni. Tek je 3. januar. Jeste važna utakmica, praktično nosi šest bodova, Siti će biti 100 odsto motivisan, a mi moramo da budemo spremni za ono što nas čeka - dodaje trener Liverpula.

Na kraju, koja i o Kristijanu Pulišiću, koji je uprkos interesovanju Liverpula izabrao Čelsi, u poslu vrednom 64.000.000 evra.

- Dobar fudbaler. Vešt. Znam ga, baš će dobro leći Čelsiju, ali kvalitetan je to posao i za Borusiju - zaključio je Jirgen Klop.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading