NOVOGODIŠNJA POSLASTICA: Verski rat za Glazgov!

Autor:

Sport

28.12.2018

20:57

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije Premijer liga Škotske po kvalitetu među vodećima u Evropi, ali zato može da se diči jednim od najvećih derbija na planeti. Popularni Old firm, duel između Rendžersa i Seltika (subota, 13.30), podeliće sever Velike Britanije na protestante i rimokatolike po 315. put u ligaškim mečevima.

RepublikaFoto: twitter.com/celticfc
Fudbaleri Seltika

Statistika međusobnih duela je na strani "policajaca", koji imaju 119 pobeda naspram "Kelta", koji su slavili 108 puta, dok je 87 duela završeno bez pobednika.

Subotnji duel pred 50.000 navijača na Ajbroksu Rendžers dočekuje sa druge pozicije na tabeli i samo tri boda manje u odnosu na vodeći Seltik, koji ima sedam šampionskih trofeja u nizu. Ipak, ono što gostima ide naruku jeste činjenica da u velikom derbiju Glazgova ne znaju za poraz u poslednjih 15 utakmica, tokom kojih su dozvolili timu kojeg sa klupe vodi Stiven Džerard (38) da samo tri puta izbori remi. Najvećeg rivala Rendžers je savladao poslednji put u martu 2012. godine.

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading