BEK PARTIZANA NEMA PROBLEM: Ne plašim se što igramo na groblju, raduje me postavljanje krsta!

Autor:

Sport

28.12.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Kao bomba odjeknuo je tekst Srpskog telegrafa da Partizan igra na groblju! Eksplozija se čula i do svlačionice crno-belih, pa i do Miroslava Vulićevića (33), koji u odsustvu Saše Ilića nosi kapitensku traku. On je u razgovoru za Srpski telegraf sa oduševljenjem podržao inicijativu da se pored stadiona u Humskoj podigne pravoslavni krst u znak sećanja na sve pokojnike čije kosti leže na groblju ispod zdanja u Humskoj.

RepublikaFoto: Starsport
Miroslav Vuličević

VELIKI VERNIK

- Čuo sam i znam za priču šta se nalazi ispod stadiona, ali ne treba ničega da se plašimo, pa ni malera ni sujeverja. Mi se ne predajemo, verujemo da možemo do titule jer je još puno bodova u opticaju. Naš teren je i ranije video puno radosti i tuge, a to je u sportu normalno. Sa tog terena je najbitnije da svi izađemo živi i zdravi. Duboko u sebi verujem u boga, ali ne volim da pričam o tome koliki sam vernik, iako poštujem sve praznike i postove. Zato podržavam inicijativu da se podigne krst i da se osvešta stadion - istakao je Vulićević.

RepublikaFoto: Starsport
Stadion Partizana

IDE NABOLJE

Jerej Goran Đukić, začetnik ideje o podizanju krsta kraj severne tribine u parku prema Crkvi Svetog arhangela Gavrila, otkriva kako će obeležje izgledati. On za Srpski telegraf naglašava da postoji velika želja da se krstom oda počast pokojnicima na groblju ispod stadiona.

- Krst visok tri metra bio bi spomen tim ljudima koji leže na groblju ispod stadiona. Kao što osveštavamo kuću, parohijski dom ili kancelariju, tako bismo osveštali krst sa željom da svima na stadionu krene nabolje. Mora tako jer u crkvenim letopisima stoji da je tu bilo i groblje kao i da je ono delimično izmešteno, ali da je jedan broj grobova sigurno ostao - naglasio je jerej Đukić i dodao da je sad sve na Skupštini Partizana da prihvati inicijativu, a onda i na gradu Beogradu da omogući podizanje krsta u parku.

Vojska iskopavala kosti

Prema saznanjima Srpskog telegrafa, deo oko stadiona Partizana i Crkve Svetog arhangela Gavrila bio je podeljen u 12 parcela, a prema običaju, uz pravoslavnu svetinju se nalazilo i groblje. To potvrđuje i istoričar Božidar Kljajević.

- Znam da su na prostoru gde je sada Vojna akademija, kopajući rovove, pitomci nailazili na kosti. Ta priča me ne bi uopšte začudila jer je Lisičji potok, koji nije tako daleko, prepun grobova - kaže Kljajević za naš list.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading