Najbolji fudbaler Srbije otkrio za Srpski telegraf: Ja kuvam, žena pere sudove!

Autor: E. S. - P. M.

Sport

31.12.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na terenu je zver i noćna mora za protivničke defanzivce, a van njega je Aleksandar Mitrović (24), porodičan čovek koji se ne libi da navuče kecelju i uzme mikser u ruke kako bi supruzi i deci spremio ukusan obrok. Priznao je to u novogodišnjem intervjuu za Srpski telegraf Mitrogol, osvajač Zlatne lopte FSS za 2018. godinu, u kojoj je na 13 mečeva postigao 12 golova za "orlove".

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar Mitrović

Da je Mitrović majstor za šporetom, baš kao i s loptom, potvrdila nam je i njegova lepša polovina Kristina Janjić, koja nas je razoružala iskrenošću i spontanošću.

Jednostavno, kao što ne može da odoli palačinkama koje njen dragi sprema, tako nije odolela da uskoči u ovaj intervju kad se povela reč o životu i kuvanju u Londonu, dok se, kada je fudbal u pitanju, strogo i profesionalno držala po strani.

- Nije što je moj, ali je Aleksandar najbolji i odlično se snalazi u ulozi oca. Luka i Nađa ga obožavaju i vole njegove obroke - kratko i jasno će lepa i zgodna crnka.

RepublikaFoto: Fotomontaža
Aleksandar Mitrović

* Mitre, ostavimo začas fudbal u drugom planu. Poručio si da bi po završetku karijere voleo da budeš šef kuhinje i da imaš restoran, otkud tolika ljubav prema kuvanju?

- Volim da jedem, ali volim i da spremam. Zaista uživam u tome.

Ne maskiram se u Deda Mraza

U moru obaveza koje ima i koje uspešno obavlja Mitrović je bio iskren i priznao da do sada nije glumio Deda Mraza.

- Taj čuveni kostim nisam oblačio, često jer nisam tu. Ali biće tu neki deda koji će se maskirati ili moj burazer. Sigurno da ćemo obradovati klince jer su zaslužili - kaže Aleksandar.

* Otkrij nam šta je tvoj specijalitet, šta najčešće spremaš?

- Volim da čačkam oko hrane. Pastu, recimo, još nisam probao da spremam, ali pravim britanske palačinke, a majstor sam za tortilje s piletinom i raznorazne sendviče.

* I ko je šef kuhinje u porodici Mitrović, ti ili Kristina?

RepublikaFoto: Starsport
Aleksandar Mitrović

- Kristina je šef, imamo mi i kuvara, koji nam dođe uveče, a preko dana jedem u klubu. Kada kuvar ne može da dođe, e tada ja nastupam! Telefon u ruke i na Instagram po recepte. Tada nastaje moja magija. Uživam u tome, ali ne volim da čistim - smejući se kaže Mitrogol.

Tada se nakratko u razgovor ubacila Kristina i poručila: "E, to je moj deo posla. Ja perem sudove!"

* Da li je srpska hrana na meniju za Novu godinu i Božić u Engleskoj u porodici Mitrović?

- Apsolutno. Bez toga se ne može, pogotovo u vreme praznika.

Obožavam maminu kuhinju

Očigledno da je dar za kuvanje Mitrović nasledio od majke.

- Obožavam maminu kuhinju. Takav sam da mi se kilogrami lepe kada ne treniram tri dana, ali imam sreću da ih brzo skidam. Baš se brzo dovedem u red - rekao je jednom prilikom Mitrogol.

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksadndar Mitrović sa novinarima Srpskog telegrafa

* Dozvoliš li sebi koju čašicu alkohola u najluđoj noći, pre svega jer se Premijer liga igra non-stop, tu je čuveni boksing dej?

- Volim da popijem čašu belog vina, ali pošto ću 31. biti u karantinu jer već 1. igramo sa Arsenalom, onda ćemo sačekati da prođe utakmica, pa kad dođem kući.

* Vreme je da se vratimo onom što najbolje radiš - davanju golova. Šta si poželeo od Deda Mraza, da li je to transfer u neki veći klub?

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Mitrović

- Da se ne lažemo, nama igračima prija kada se spekuliše s ponudama, pogotovo kada su to top klubovi... Ali ja sam koncentrisan isključivo na Fulam. Sigurno da bih jednog dana voleo da zaigram u Čelsiju, Mančesteru, Liverpulu...

* A što se tiče reprezentacije, šta je ono što želiš u 2019. godini?

- Da se posle 20 godina konačno plasiramo na Evropsko prvenstvo.

OVO JE MITAR REKAO

O Ranijeriju

Jako pošten i iskren čovek. Igrači će tek da upijaju, doći će do nas igrača njegove zamisli koje ćemo sprovesti u delo. Još traži idealan sastav, zato toliko rotira kako bi pronašao dobitnu kombinaciju

O Jokanu

Nisam bio ljut kada je Jokanović dobio otkaz, već mi je bilo krivo. To je čovek koji je dosta uradio za mene i moju karijeru. Siguran sam da će se vrlo brzo vratiti na veliku scenu. Izuzetno ga poštuju u Engleskoj

O Luki

Milivojević je fenomenalan prijatelj i strašan igrač. Želim mu da se vrati u reprezentaciju

RepublikaFoto: ST/N. MANDIĆ
Aleksandar i Kristina Mitrović

Kristina: Doručak u krevetu, deca ga obožavaju!

Kristina nam je otkrila i kako izgleda kada se Mitrović vrati s treninga ili utakmice.

- Deca odmah skaču na njega, mene ne gledaju jer sam stalno s njima. Nikada mu ništa nije teško, vodimo ih svuda sa sobom. On je odličan otac. Iskreno, nisam znala kako ćemo se snaći u toj ulozi jer smo oboje mladi, ali sve je super. Luka i Nađa ne idu na spavanje dok Aca ne dođe kući, pa makar to bila i ponoć, pogotovo Luka, koji će u martu da napuni tri godine. Svestan je svega, gleda utakmice i stalno pita: "Je l' igra moj tata i je l' dao gol?" Ako postigne gol, onda ga oponaša. Kaže: "Nabaci mi, mama, na glavu da dam gol kao tata." E, a kad se tata vrati, onda se njih dvojica igraju i na kraju zajedno zaspe - kaže Kristina.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading