GDE POSLE FULAMA? Jokanović otvorio dušu...

Autor: Blicsport

Sport

26.12.2018

11:47

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski stručnjak, Slaviša Jokanović trenutno nema klub pošto je raskinuo saradnju sa engleskim klubom Fulamom. Popularni Jokan je otkrio šta planira u nastavku karijere, govorio je o Srbiji, srpskom fudbalu, ali i o reprezentaciji.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Slaviša Jokanović

- Ima nekih stvari, ali odlučio sam da sve stavim po strani na dve nedelje. Imao sam prilike da radim kao trener u šest zemalja, pa je kod mene sve otvoreno. Ne znam tačno šta bih, koji će biti sledeći korak, ne stidim se nijednog posla. Sačekaću da prođu praznici, a onda će mi verovatno biti dosadno, pa ću tražiti nešto što bi moglo da garantuje neki uspeh- rekao je Jokanović za "Blic sport".

A šta kaže o situaciji u srpskom fudbalu...

- Smatram da je i pored svih problema Bata napravio dobar posao od kako je preuzeo ekipu. Crvena zvezda u ovom momentu dominira, ima širu i kvalitetniju ekipu, sa većim izborom igrača. I Radnički iz Niša ima bolju polusezonu od Partizana. Međutim, trebalo bi te stvari prihvatiti. Bata nije mađioničar, a svi znamo koliko je predan i pošten u radu. Rukovodioci kluba bi prvo morali da probaju da pojačaju ekipu, u drugom koraku da stanu na stranu trenera kojem su dali vruć krompir sa kojim on dosta dobro manevriše s obzirom na okolnosti. Kod nas strpljenja nema ni u čemu, pa ni u fudbalu. U svakom slučaju, trebalo bi napraviti analizu i pokušati da se dostigne nivo u kojem se nalazi Crvena zvezda, koja, po mom mišljenju, ima bolji ambijent i pretpostavljam da je glavni favorit za igranje u kvalifikacijama za Ligu šampiona na leto- rekao je Jokanović.

On je stručno ocenio trenutnostanje u reprezentaciji i govorio o selektoru Mladenu Krastajiću.

- Reprezentacija je uspešno završila takmičenje u grupnoj fazi Lige nacija. Odradili smo posao i sada bi trebalo na sledećem nivou takmičenja probati obezbediti plasman na Evropsko prvenstvo. Ili preko kvalifikacija, iako grupa nije laka. Kada se pomene nacionalni tim, uvek se vraćamo na utakmicu sa Svetskog prvenstva protiv Švajcarske, posle koje smo ostali razočarani. Sa trenerske strane ja mogu da shvatim šta je Krtajić pokušavao u poslednjim minutama tog meča. Moglo je da bude i nerešeno, ili da dobijemo, opet bi bila neka polemika. Krstajić je napravio neke korake koji imaju logike, išao je, što kažu pokeraši, na “all in”, što tog dana nije prošlo zbog različitih okolnosti. Potom je Ligu nacija odradio uspešno i ne vidim potrebu da se i o tome posebno priča. Smatram da će ova generacija dostići zenit za četiri do šest godina, a ako će se menjati treneri, onda nema sreće. Po meni, nije trebalo menjati Slavoljuba Muslina posle plasmana na Mundijal, ne bi trebalo ni sada Krstajića. Trebalo bi ga pustiti na miru da radi i napraviti oko njega pozitivniju atmosferu. Reprezentacija je takva kakva je, ona je naša i to su naši najbolji fudbaleri. Treba im podrška- rekao je Jokanović.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading