Kada stiže VAR u Srbiju? Neće vam biti dobro kada čujete...

Autor: Alo

Sport

25.12.2018

11:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbalski klub Partizan ove sezone je bio najglasniji pobornik uvođenja VAR tehnologije u Superligu Srbije. Međutim, moraćemo još da sečakamo za uvođenje ove moderne tehnologije.

Foto: Ilustacija

Informacija da će video tehnologije od naredne sezone biti od pomoći sudijama u Hrvatskoj ponovo je aktuelizovala ovo pitanje u Srbiji, a tim povodom oglasio se jedan od najboljih srpskih arbitara svih vremena, Zoran Petrović.

Predsednik Sudijske komisije Fudbalskog saveza Srbije izjavio je da još uvek nije vreme za VAR u Srbiji.

-  Ne postoje tehnički uslovi da se to sprovede kod nas. Da bi se VAR koristio, svaka utakmica mora da bude pokrivena velikim brojem kamera, a ne vidim ko to može da plati. Klubovi sigurno ne mogu, a ni Savez nije u takvoj situaciji. Kada će doći kod nas? Možda za dve, možda i za 10 godina- rekao je Petrović za "Alo".

RepublikaFoto: Starsport

Srbija ne može da krene putem Hrvatske koja je aplicirala za “FIFA Forward” program koji pokriva 80 odsto troškova.

- To nije karta na koju Srbija može da igra. FIFA ne omogućuje prenos utakmice sa 26 kamera, ne obezbeđuje dva reportažna vozila. To je u ovom trenutku, sa aktuelnom infrastrukturom i interesovanjem za TV prenose, daleko od nas- zaključio je proslavljeni fudbalski arbitar.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading