(VIDEO) Ovi golovi su obeležili 2018: Makazice, bombe i POGODAK KOJI JE PROMENIO SVE!

Autor:

Sport

31.12.2018

07:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbal je laka igra kada su na terenu oni koji znaju sve sa "bubamarom". I u 2018. godini ljubitelji najvažnije sporedne stvari na svetu uživali su u majstorijama širom sveta. Mreže su se tresle na terenima na celoj zemaljskoj kugli. Nije bilo lako izabrati pet najboljih golova, ali ovo je naš novogodišnji izbor.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

 

Majstori su ove godine bili baš raspoloženi.

5. Geret Bejl - Real Madrid

Geret Bejl je čovek koji na terenu može sve. Dugo ga nije bilo, nije blistao u dresu Reala iz Madrida, a mnogi smatraju da njegovo vreme u dresu "kraljevića" tek dolazi. Ipak, Velšanin će dugo pamtiti 2018. godinu. U finalu Lige šampiona protiv Liverpula (3:1) postigao je dva gola.

Način na koji je prvi put zatresao mrežu, makazicama, bio je impozantan.

4. Andres Tausend - Kristal Palas

Ovakav gol daje se jednom u životu... Kristal Palas je pred sam kraj 2018. godine srušio Mančester siti (3:2) u Premijer ligi, a ovaj gol pokrenuo je lavinu. Andres Tausend je pocepao mrežu rivala. Lopta mu je "sela" na volej, raspalio je iz sve snage i nije bilo dilema da će završiti iza leđa golmana Sitija.

Reprezentativac Engleske je uradio nešto neverovatno, a ovo je sigurno gol sezone u Premijer ligi, pa je zato i zaslužio da se nađe na našoj listi.

3. Kristijano Ronaldo - Real Madrid

Sudbina je tako htela... Kristijano Ronaldo je u četvrtfinalu Lige šampiona postigao strašan gol u meču Reala i Juventusa. Tada as "kraljevića", zatresao je mrežu na neverovatan način. Pogodak je više nego poseban, ne viđa se često, ali pored lepote ovaj gol doneo je "tektonski poremećaj" u svetu fudbala. 

Ronaldo je tada dobio apaluze celog stadiona, navijači Juventusa su mu se poklonili i baš to mu je bilo potrebno da shvati gde ga žele. Odmah na leto je potpisao za crno-bele, a ostalo je istorija.

2. Benžamin Pavar - Francuska

Benžamin Pavar je jedan od igrača koji je doneo Francuskoj šampionsku titulu na Svetskom prvenstvu, a u meču sa Argentinom u osmini finala postigao je strašan pogodak. Francuz je desnom nogom pocepao mrežu "gaučosa" i ovaj pogodak proglašen je za najbolji na šampionatu sveta.

Eto, i defanzivci znaju da daju fantastične golove.

1. Dragan Mihajlović - Lugano

Au, kakav je to pogodak bio... Prvenstvo Švajcarske tek što je počelo, igralo se prvo kolo, a već smo imali pogodak sezone. 

Dragan Mihajlović, Srbin sa Švajcarskim pasošem, dao je domaći zadatak svima. Ovo je sigurno najlepših gol u sezoni i to kakav - sa 80 metara udaljenosti. Imao je mnogo sreće, ali jasno je da ona prati hrabre. Golman sigurno još uvek ima noćne more...

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading