OTKRIVAMO: FBI prisluškivao Zvezdu u Parizu!

Autor:

Sport

24.12.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Priča koju je pokrenuo Ekip nema nikakve veze sa crveno-belima i puštena je u javnost samo da bi se diskreditovao prvi čovek "svetaca" Naser el Kelaifi.

RepublikaFoto: Starsport
Detalj sa meča PSŽ - Crvena zvezda

Iza istrage koju protiv Crvene zvezde i Pari Sen Žermena vodi francusko nacionalno finansijsko tužilaštvo stoji američki Federalni biro za istrage (FBI), saznaje Srpski telegraf! Čitava halabuka koja je nastala pošto je Ekip napisao tekst da se jedan od funkcionera Crvene zvezde kladio na poraz svog tima od najmanje pet golova razlike u Parizu nema nikakve veze sa srpskim šampionom. U istom tekstu se pominje da se čelnik crveno-belih dan pre meča navodno sastao predsednikom "svetaca" Naserom el Kelaifijem.

POKRENULI LAVINU

Na taj način francuski list je pokrenuo lavinu protiv El Kelaifija, a sve u sklopu glomazne istrage koju protiv njega planira da pokrene glavni istražni organ ministarstva pravde SAD - FBI. U takav scenario veruju i članovi uprave Zvezde, koji su ubeđeni da su njihove radnje tokom boravka u Parizu bile pod budnim okom američke policije.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Naser-el Kelaifi

- Nakon svega što je uspela da sazna u vezi sa slučajem oko navodnog nameštenog meča protiv PSŽ, uprava Zvezde sigurna je da je klub samo kolateralna šteta u kampanji koja se vodi protiv predsednika PSŽ Nasera el Kelaifija. Štaviše, na Marakani su ubeđeni da je FBI pratio svaki njihov korak tokom boravka u Parizu, pa da su bili čak i prisluškivani - tvrdi izvor Srpskog telegrafa blizak upravi kluba iz Ljutice Bogdana.

A zašto je FBI za petama El Kelaifiju? Razlog je ogromna lova bez koje su SAD ostale kada je FIFA odlučila da, umesto njima, dodeli Svetsko prvenstvo Kataru 2022. godine. Osveta Amera bila je surova. Sprovedena je obimna istraga o korupciji u svetskoj kući fudbala. Pometlani su predsednik FIFA Sep Blater i prvi čovek UEFA Mišel Platini. Na njihova mesta došli su Đani Infantino i Aleksandar Čeferin.

RepublikaFoto: Starsport
Svetozar Mijailović, Dragan Džajić i Zvezdan Terzić

TRANSFER NEJMARA

Kelaifi je izaslanik familije El Tani, vladajuće porodice katarske države, koja se na razne načine dovija da upumpava novac u PSŽ, kršeći često pravila finansijskog fer-pleja. Primera radi, podaci do kojih je došao Fudbal liks otkrili su da je deo rekordnog transfera Nejmara iz Barselone, vrednog 222 miliona evra, otplatio sam Brazilac i to novcem koji je od Katara dobio da bude promoter Mundijala 2022. godine.

Na taj način PSŽ je izbegao da tu sumu novca prikaže kroz zvanične knjige, ali je prekršio zakone fudbalskog tržišta.

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading