Ubedljiva igra Arsenala obezbedila tri boda protiv Barnlija

Autor:

Sport

22.12.2018

14:51

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Fudbaleri Arsenala pobedili su Barnli rezultatom 3:1 u drugom meču 18. kola engleske Premijer lige, a blistao je dvostruki strelac Pjer-Emerik Obamejang, koji je izbio na čelo liste strelaca sa 12 golova u prvenstvu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
FK Arsenal

Tim Unaja Emerija se tako iskupio za poraz u Sautemptonu u proteklom kolu, a sve dobija na značaju ako se ima u vidu da su imali čak sedam povređenih igrača.

Arsenal je bio bolji, imao je više prilika za gol, na kraju može se reći da su potpuno zasluženo stigli do 11. prvenstvenog trijumfa.

Bilo je to popodne koje je obeležio napadač "tobdžija", Pjer Ejmerik Obamejang. Još jednom je pokazao sjajne realizatorske sposobnosti i svakako je najzaslužniji za trijumf ekipe Unaja Emerija. 


Arsenal je od početka krenuo agresivno, već u drugom minutu je imao priliku preko Einslija Majtland-Najlsa, da bi mu se minut kasnije revanširao Ešli Vestvud, u oba slučaja su golmani sjajno reagovali. 

 


Ipak, u 14. minutu, posle odlične kombinacije gotovo celog navalnog reda, Obemajeng je sa desetak metara šutirao snažno i precizno i mreža "klaretsa" se zatresla. 

To je bio rezultat prvog poluvremena, a već na startu drugog dela, posle munjevite kontre koja je usledila, Obamejang je ponovo bio precizan i Arsenal je poveo sa 2:0. 

Nije se Barnli predavao, pa je u 63. minutu, posle velike gužve, lopta došla do Ešlija Barnsa kojem nije bilo teško da sa svega pet metara savlada golmana Arsenala. 

U prvom minutu nadoknade vremena, posle solo akcije Mesuta Ozila, Aleks Ivobi je iz sumnjive pozicije postigao treći gol za ekipu iz Londona i time postavio konačan rezultat od 3:1.

 

 

 

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

 

 

 

 

 

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading