Modrić nikada neće biti najbolji, ali...

Autor:

Sport

22.12.2018

08:27

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ugledni britanski portal "Four Four Two" objavio je sam vrh svog izbora za najboljeg fudbalera sveta ove godine.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Modrić

Uprkos očekivanjima, na čelnim pozicijama nema veznog igrača Real Madrida Luke Modrića, koji je osvojio sve vredno što se osvojiti moglo - nagradu za najboljeg na Svetskom prvenstvu u Rusiji, najbolji u izboru FIFA, a onda i Zlatnu loptu. U petak je dobio prvo mesto u izboru uglednog Gardiana...

Međutim, "Four Four Two", koji živi od fudbala i za fudbal, ne slaže se s time. Po njima, najbolji na svetu ove godine bio je napadač Barselone Lionel Mesi.

Drugo mesto u njihovom izboru pripalo je najboljem igraču Juventusa Kristijanu Ronaldu, a treće mladom asu PSŽ Kilijanu Mbapeu. Modrić je četvrti, a iza su ostali redom Antoan Grizman, Mohamed Salah, Eden Azar, Nejmar...

Novinar FFT Endi Brasel je obrazložio zašto je Hrvat dobio baš to mesto.

- Možda ćemo se složiti da Luka Modrić nije najbolji igrač na svetu i nikada to neće biti. No, ono što nikako nije podložno raspravi jeste da je višegodišnje tinjajuće vrednovanje genija ovog veznog igrača u 2018. doseglo tačku gorenja. Čini se da je poslednjih godina Modrić počeo da dobija poštovanje koje zaslužuje.

- Osim što je predvodio Real Madrid do treće uzastopne titule Lige šampiona, što je nezabeleženo u modernom fudbalu, Modrićeva dodavanja, pokretljivost i vizija doveli su Hrvatsku do finala Svetskog prvenstva. Saigrače je od grupe talentovanih pojedinaca pretvorio u finaliste, a u toj utakmici Hrvati su mogli i da pobede.

- Ipak, da li je bio najbolji igrač u 2018. godini? E o tome se već može raspravljati. Možda su sve nagrade koje je dobio ove godine delom dobijene i na ime svih onih sjajnih igrača koji nisu uspeli da prekinu dominaciju Mesija i Ronalda kada su bili na vrhuncu, što je i sam Modrić sugerisao u pobedničkom govoru nako primanja Zlatne lopte - zaključio je Brasel.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading