RUPA DO RUPE NA GOLU PARTIZANA

Autor:

Sport

10.08.2017

18:04 >> 07:03

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vezao je Filip Kljajić dve utakmice sa kardinalnim greškama na golu Partizana. Cena je plaćena najpre eliminacijom iz kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Olimpijakosa, kada je okrivio reflektor jer nije video loptu, a sada su protiv Voždovca bodovi iz Humske odleteli sa punom mrežom (1:3). Filip je pogurao "zmajeve" ispustivši loptu za 1:2.

RepublikaFoto: ST/V. LUKIĆ
Filip Kljajić: Često je proklizavao u prazno

LUDA SREĆA

Aktuelna jedinica crno-belih je na stubu srama već desetak dana, "Grobari" traže njegovu smenu, ali ako mu je za utehu, nije jedini koji je pravio neshvatljive kikseve dok je čuvao mrežu Partizana. "Grobari" sa nešto boljim sećanjem još pamte kako je Nikola Damjanac 1998. "cenio" loptu u Njukaslu za gol i poraz od 2:1. Na njegovu sreću, u Beogradu je bilo 1:0, pa je "parni valjak" otišao dalje na noge Laciju u 2. kolo kvalifikacija za Kup pobednika kupova. Ludu sreću je imao i Radiša Ilić protiv Anderlehta u plej-ofu Lige šampiona kada je Partizan 2010. ušao u grupnu fazu. Golman je direktno bio odgovoran za dva od četiri primljena gola u dvomeču (2:2, 2:2). Međutim, iskupio se u penal-seriji, pa je još izrastao u heroja.

Velike greške pravili su i Živko Živković, Mladen i Darko Božović. Čak i Ivica Kralj i Vladimir Stojković, ali su oni ipak ostali upamćeni po dobrom. Baš kao Đorđe Pantić, koji je izdominirao protiv Reala u Madridu u Ligi šampiona 2003, a onda nestao sa mape i imao prosečnu karijeru. Kako je njegovim naslednicima na crti, najbolje zna legendarni Milutin Šoškić, koji je u razgovoru za Srpski telegraf pokušao da ih opere.

SVE SE PAMTI

- Kad golman pogreši, to se vidi, nema niko iza da sačuva mrežu. Propusti se dešavaju svima, to je fudbal, ali problem je kada postanu učestali. Tada izgubite samopouzdanje, pada koncentracija, tražite izgovor poput reflektora, dođete na stub srama i bude vam još gore. Možete da posle uradite šta hoćete, da sačuvate gol bezbroj puta, ali kiksevi se pamte, neće vam oprostiti. Teško je posle povratiti formu i veru u sebe - objašnjava Šole.


 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading