Teodosić gledao Dončićev rekord: Bobijev srdačan zagrljaj sa Džordanom - Pobeda Klipersa nada Dalasom

Autor:

Sport

21.12.2018

08:13

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Košarkaši Los Anđeles Klipersa slavili su u sjajnom meču protiv Dalas Maveriksa i došli do 18. pobede u sezoni kojom su prekinuli niz od četiri poraza. Dalasu je ovo 15. poraz, četvrti zaredom.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Dončić

Los Anđeles Klipersi prekinuli su seriju poraza nakon sjajnog duela sa Dalasom u kome su slavili sa 125:121 nakon nekoliko preokreta viđenih tokom meča.

Prvo poluvreme proteklo je u znaku Klipersa koji su na odlasku na odmor imali 11 poena razlike iako su gubili većim delom prve četvrtine koju su na kraju dobili sa +3. Treća četvrtina protekla je u znaku Luke Dončića koji je u ovoj deonici postigao 14 poena i poveo svoj tim ka preokretu do koga su Maveriksi došli u četvrtoj četvrtini.

Ipak, košem Danila Galinarija na 4:17 do kraja Klipersi dolaze do izjednačenja (109:109) nakon čega uspevaju da dođu i do pobede.

Zanimljiva je koliko i ceo meč bila sama završnica. Trojkom Dončića na tri sekunde do kraja Dalas je prišao na 123:121. Usledila su dva pogotka Tobajasa Harisa sa linije za slobodna bacanja čime je pobeda domaćina i potvrđena.

Meč je počeo sjajnim dočekom za Deandre Džordana koji na kraju ne odlazi sa svojim timom zadovoljan. Duel je obeležio i rekord karijere Luke Dončića.

U pobedničkom timu je sa 32 poena blistao Danilo Galinari, 26 poena dodao je Lu Vilijams, sa 18 je meč završio Montrezl Harli, a 16 je dao Tobajas Haris.

Boban Marjanović igrao je sedam i po minuta i postigao četiri poena uz jedan skok, dok Miloš Teodosić nije igrao.

Na drugoj strani, sjajni Luka Dončić postigao je 32 poena i tako za jedna poen popravio rekord karijere u NBA. Slovenac je imao i četiri skoka, pet asistencija i četiri ukradene lopte.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading