SVI JURILI "ORLOVE": Nemci zakazali dvoboj 20. marta!

Autor:

Sport

21.12.2018

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Reprezentacija Srbije ponovo je u samom kremu svetskog fudbala! Dokaz za to, saznaje Srpski telegraf, jeste poziv za prijateljske mečeve u FIFA terminu 20. marta od Nemačke, Brazila i Argentine. Najkonkretniji i najbrži bili su "panceri", pa će "orlovi" tog dana gostovati u Volfsburgu.

RepublikaFoto: Starsport
"Orlovi"

Podsetimo, četa Mladena Krstajića se nalazi u B grupi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. godine sa pet ekipa, što joj omogućava da u terminima za prijateljske mečeve zakaže dodatne provere, za razliku od timova koji se nalaze u grupama sa po šest ekipa, koji tada igraju takmičarsko kolo.

ODLIČNA UVERTIRA

Rivali Srbije u kvalifikacijama biće Ukrajina, Portugal, Litvanija i Luksemburg. Naš tim biće, dakle, slobodan u prvom kolu, koje je na programu 22. marta. Dva dana ranije "orlovi" će odmeriti snage sa Nemcima, što će biti odlična uvertira za start kvalifikacija i gostovanje aktuelnom prvaku Evrope Portugalu 25. marta na stadionu Luž u Lisabonu.

- Fudbalski savez Srbije nije mogao da se odbrani od ponuda koje su stizale na Terazije 35 od najboljih selekcija sveta koje su želele da u slobodnom terminu odmere snage sa našom reprezentacijom. Na kraju se rukovodstvo FSS odlučilo za Nemačku, a u opticaju su bili dueli protiv Brazila i Argentine. Čelnici saveza i selektor Mladen Krstajić smatraju da će "panceri" biti idealan rival pred start kvalifikacija za Evropsko prvenstvo - tvrdi naš dobro obavešteni izvor iz FSS.

DOBRO SE ZNAMO

RepublikaFoto: Starsport

Malo je reći da se sa Nemcima dobro poznajemo. Selektor Mladen Krstajić proveo je devet godina u Bundesligi nastupajući za Verder i Šalke. Luka Jović, Mijat Gaćinović i Filip Kostić žare i pale u dresu Ajntrahta iz Frankfurta, koji je hit sezone, dok Miloš Veljković sa uspehom nosi dres Verdera iz Bremena, a Marko Grujić je na pozajmici u Herti. "Panceri" nas dobro pamte jer smo im 2010. naneli poraz u grupnoj fazi na Mundijalu u Južnoj Africi (1:0), a strelac tog istorijskog gola bio je Milan Lane Jovanović.

Poslednji prijateljski duel Srbija i Nemačka odigrale su pre 10 godina u Gelzenkirhenu. "Orlove" je u vođstvo doveo Boško Janković, a četvorostruki prvak sveta okrenuo je u drugom poluvremenu preko Olivera Nojvila i Mihaela Balaka i slavio sa 2:1.

Naredni termin u kom će Srbija biti dostupna za prijateljske utakmice je oktobar 2019. godine. Pre duela protiv Nemaca u Volfsburgu, Srbija će krajem januara i početkom februara odmeriti snage sa Jamajkom, Barbadosom i Trinidadom i Tobagom. Na tim duelima nastupaće većinom igrači iz Superlige.

Srbija u 2019. ulazi kao 29. na planeti

Fudbalska reprezentacija Srbije završila je 2018. na 29. poziciji FIFA liste, što joj je najbolji plasman na kraju godine još od 2011. Srbija je u odnosu na prošli mesec zadržala isto mesto, koje deli sa Iranom, a nalazi se odmah ispred Venecuele i Paragvaja, a iza Slovačke i rivala u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo - Ukrajine, sa kojom ćemo se sastati 7. juna u Ljvivu. Naredna FIFA lista biće objavljena 7. februara.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading