MIJATOVIĆ PODGREJAO PRIČE: Španija bi opet mogla da gori zbog Murinja?

Autor:

Sport

20.12.2018

12:42

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Real Madrid ima turbulentnu sezonu, pokušaće u finalu Svetskog klupskog prvenstva da poprave utisak osvajanjem trofeja.

RepublikaFoto: Starsport
Žoze Murinjo i Predrag Mijetović

Sezonu su počeli sa Julenom Lopetegijem na mestu šefa struke, Španac je uprskao stvari, zabeležio je najlošiji niz u istoriji kluba, od 481 minut bez postignutog gola, nakon debakla u "El Klasiku" (1:5) zaradio je otkaz.

Nasledio ga je Santijago Solari, koji je parafirao ugovor do 2021. godine, ali bi Argentinac već ovog leta mogao da ostane bez posla, kako je Real u njegov ugovor stavio da neće morati da mu plaćaju odštetu ukoliko ga razreše dužnosti po završetku sezone.

Tako se uveliko spekuliše i o potencijalnim stručnjacima koji bi mogli da ga naslede na "Bernabeu", a nakon poslednjih dešavanja u Mančester junajtedu, jasno je ko je prvi kandidat.

Murinjo je ostao bez posla nakon poraza od 3:1 u derbiju od Liverpula, nasledio ga je Ole Gunar Solskjer, koji je privremeno rešenje, mada bi Norvežanin mogao da dobije i ozbiljniju šansu.

Tako je Murinjo postao slobodan, dobio je na ime otkaza 30 miliona evra i sva je prilika da je završio sa tekućom sezonom.


Florentino Perez je i ranije tokom sezone kontaktirao Portugalca, nisu uspeli da se dogovore oko saradnje, ali bi narednog leta mogli da pronađu zajednički jezik, što je potvrdio i Predrag Mijatović.

Bivši fudbaler Reala je izjavio da Perez obožava Murinja i da postoji velika šansa da se "Posebni" vrati na "Bernabeu".

- Ne znam kolika je šansa u procentima, ali postoji velika verovatnoća. Zašto to kažem? Jer Florentino obožava Murinja i mislim da ga je kontaktirao svaki put kada je menjao trenera. Pazite se, postoji velika šansa", izjavio je Mijatović.

Murinjo je Real predvodio od 2010. do 2013. godine, osvojio je jednu titulu u Primeri i jedan trofej Kupa kralja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading