Jović ispisao istoriju u Nemačkoj: Hvalospevi trenera

Autor:

Sport

20.12.2018

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski napadač Luka Jović postigao je dva gola u remiju svog Ajntrahta sa Majncom (2:2) i sada je prvi strelac Bundeslige – napadač Borusije Dortmund Pako Alkaser i on postigli su po 12 golova.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Luka Jović

Ukupno je Jović ove sezone nastupio na 22 utakmice u svim takmičenjima, upisao je 17 golova i četiri asistencije i na taj način je bio upleten u gol na svakih 61 minut.

U Bundesligi postiže pogodak na svakih 88 minuta, što je najbolji učinak u istoriji računajući fudbalere sa barem 20 utakmica. 


- Nije slučajnost što se Luka Jović nalazi tu gde se nalazi na listi strelaca, on je briljantan napadač. Prvi gol bio je izuzetan, a drugi je bio vrlo dobar udarac glavom. Već sam to rekao nekoliko puta, on je igrač sa brojnim vrlinama, zaista dobar napadač - istakao je Adi Hiter, trener Ajntrahta. 

Tim iz Frankfurta peti je na tabeli Bundeslige sa 27 bodova, a Jović igra na pozajmici iz Benfike, sa kojom ima ugovor do 2021. godine.

Kao zainteresovani za njegovo dovođenje spominju se velikani poput Bajerna i Barselone, pa ćemo videti hoće li srpski napadač već u januaru promeniti sredinu. 

Jović će uskoro napuniti 21 godinu, dete je Crvene zvezde, a za seniorsku reprezentaciju Srbije upisao je tri nastupa i bio je član tima na letošnjem Svetskom prvenstvu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading