Junajted doveo trenera na pozajmicu?! Novi strateg "đavola" pod čudnim uslovima stigao u Mančester!

Autor: mozzart sport

Sport

19.12.2018

12:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Norveški stručnjak i legenda "đavola" i dalje je pod ugovorom sa svojim matičnim klubom Moldeom, međutim kako je u Norveškoj sezona završena Junajted je poslao zvaničan dopis Moldeu i zatražio njihovog trenera na pozajmicu.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Novi trener Junajteda

- U fudbalu nikada ne znate šta može da se dogodi sutra. Vreme nam to pokazuje. Ovo je prilika koju nisam smeo da ispustim. Radujem se što ću voditi Mančester Junajted do leta- rekao je Solskjer.

A onda je obrazložio pod kojim uslovima je došao u Junajted.

- Pratiću istovremeno šta se dešava ovde, kod kuće. Izgradili smo temelj, nadamo se još jednoj dobroj sezoni. Moji pomoćnici radiće dok mene ne bude bilo. Takođe, zahvaljujem se mom klubu i čelnim ljudima koji su mi poželeli sreću u najvećem klubu na svetu. Mančester junajted je u mom srcu. I mnogo mi je drago što se vraćam. Radujem se neizmerno- rekao je Solskjer.

Ed Vudvord je u zvaničnom saopštenju napisao.

- Ole je legedna kluba i ima veliko iskustvo, kako sa terena tako i kao trener. Njegovo će biti da udahne onu staru kulturu klubu. Atmosferui ambijent šampiona. Uvereni smo da će ujediniti i igrače i navijače- napisao je Vudvord.

Potvrda da je Solskjer zapravo pozajmljen stigla je i od strane prvog čoveka Moldea, Ostajna Nerlanda.

- Da, Mančester je od nas zatražio da im pozajmimo trenera. To je samo po sebi događaj. Pozitivno smo odgovorili, naravno. Imamo poverenje u Ole Gunara. Želimo mu uspeh tamo u Engleskoj. Ovo je takođe velika prilika i za Molde, da se čuje za nas u celom svetu- rekaoje Nerland.

Engleski mediji sračunali su kako će ova pozajmica trenera potrajati do kraja maja, kada se završava takmičenje u Premijer ligi, a kako novi šampionat Norveške kreće početkom aprila, jasno je da će Solskjer morati da propusti prvih pet, šest utakmica svog Moldea. Očito da su glavešine tog kluba prihvatile i tu činjenicu. 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading