ON JE "ZLATNI DEČAK"!

Autor:

Sport

17.12.2018

15:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Talentovani defanzivac Ajaksa Matijas de Liht dobio je nagradu "Zlatni dečak" za najboljeg mladog fudbalera Evrope ove godine u tradicionalnom izboru prestižnog italijanskog lista Tutosport.

RepublikaFoto: Tanjug/AP

Devetnaestogodišnji kapiten velikana iz Amsterdama postao je prvi odbrambeni igrač koji je dobio priznanje započeto 2003. godine.

De Liht je izabran u užoj konkurenciji doskorašnjeg saigrača Džastina Klajverta (Roma), Trenta Aleksander-Arnolda (Liverpul) i napadača Vinisijusa Žuniora (Real Madrid) i Patrika Kutronea (Milan).


On je tako nasledio prošlogodišnjeg laureata i zvezde Pari Sen Žermena Kilijana Mbapea.

De Liht se procenjuje na minimum 60 miliona evra i do leta skoro sigurno napušta Ajaks, jer se za njega interesuju Juventus, Barselona, Bajern i Pari Sen Žermen.


Priznanje "Zlatni dečak" "garantuje" trofejnu karijeru (izuzetak je samo bivši vezista Porta i Mančester Junajteda Anderson) jer su je ranije dobijali zvezde poput Vejna Runija, Lionela Mesija, Serhija Aguera, Iska Alarkona, Pola Pogbe...

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading