Krespo seda na klupu u rodnom gradu

Autor:

Sport

16.12.2018

04:21

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Legendarni argentinski fudbaler, Ernan Krespo novi je trener kluba iz rodnog mu Buenos Ajresa, Banfilda.

RepublikaFoto: instagram.com/hernancrespo
Ernan Krespo

Jedan od najboljih strelaca ove južnoameričke zemlje svih vremena pristao je načelno na 18-mesečnu saradnju, tvrde tamošnji mediji. Krespo će napustiti funkciju sportskog direktora kluba u kojem je stasao u svetsku zvezdu, Parme ne bi li preuzeo brigu o timu koji je trenutno 10. na tabeli argentinskog šampionata, sa 15 bodova manje od vodećeg Rasinga.

- Ernan nam je predstavio svoj projekat, mi smo pristali, verbalno je dogovorena saradnja i očekujemo da će narednih dana doputovati u Buenos Ajres da završimo posao - tvrdi potpredsednik Banfilda Oskar Taker:

- Nadam se da ćemo odmah staviti paraf, a da ćemo novog šefa stručnog štaba navijačima predstaviti pred sam Božić.

Ernan Krespo (43) je fudbalsku karijeru započeo u River Plejtu, koji je i ostao jedini argentinski klub u kojem je zaigrao, a nastupao je za Parmu, Lacio, Čelsi, Milan, Inter i Đenovu. Za reprezentaciju Argentine je odigrao 64 utakmice, a u 35 navrata se upisao u strelce, među kojima je i jedan pogodak našoj reprezentaciji, tada SCG u onom čuvenom porazu od 0:6 na SP u Nemačkoj 2006.

Nakon igračke karijere nastavio je da radi u fudbalu, prvo kao trener Modene u Seriji B, pa potom kao direktor u Parmi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading