HRVATI SE KLANJAJU SRBINU: Zaslužio je njihovu kapitensku traku, a sada je i prvi strelac lige!

Autor: 100posto.hr

Sport

12.12.2018

14:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nije mnogo poznat srpskoj fudbalkoj javnosti mladi fudbaler Komnen Andrić, ali se on iz nedelje u nedelju trudi da ga zapamte u Hrvatskoj, pošto je prvi Srbin kapiten u hrvatskoj ligi i najbolji strelac dosadašnjeg dela prvenstva.

RepublikaFoto: youtube.com/ Jutarnji list
Komnen Andrić

Andrić je 23-godišnji igrač rođen u Novom Pazaru koji je imao neobičan fudbalski put od Srbije, preko Portugala, do Hrvatske.

Komnen je igrao za kragujevački Radnički, najdublji trag ostavio u OFK Beogradu (za dve sezone dao 7 golova na 39 utakmica, pre nego što je svoju sreću potražio u Portugalu.

Taj period najlošiji je u njegovoj karijeri jer je doživeop povredu i propustio Svetsko prvenstvo za mlade.


- To prvenstvo sam propustio zbog povrede skočnog zgloba. Bio sam u reprezentaciji i onda se povredio i zbog toga nisam mogao da idem na Mundijal. Eto, mali peh koji me udaljio sa Svetskog prvenstva i zlata- rekao je Andrić u intervjuu za "100posto.hr". 

Ni u Portugalu, ni na pozajmici u litvanskom Žalgirisu se nije snašao i ove godine je došao u Inter iz Zaprešića. 

- Čim sam došao u Portugal sam se izborio za prvu postavu, ali već nakon tri-četiri kola se promenio trener, a s njim su došli i novi igrači. Trener je imao druge zamisli i nije me video u svojim planovima. Zato je ta misija bila neuspešna, iako sam uveren da sam mogao da pružim mnogo više- rekao je Srbin.

Promena mu je baš prijala, dokazao se treneru Samiru Toplaku nedavno je postao prvi Srbin kapiten u istoriji Nogometne lige Hrvatske. 

- Čast mi je što sam dobio kapetinsku traku u klubu za koji su igrali velikani poput Luke Modrića, Dejana Lovrena, Vedrana Ćorluke... Snašao sam se u Interu. Trebao mi je samo kontinuitet igara da bih se vratio u život i to sam dobio. Mislim da sam tu priliku iskoristio na najbolji mogući način i vratio se na fudbalsku mapu kartu- rekao je Andrić.


Srbin je najbolji strelac prvenstva sa 10 pogodaka. Trenutno ima gol više od Hebera, Brazilca iz redova Rijeke, a dva više od Pjotra Zvolinskog iz Gorice i Antonija Čolaka, takođe iz Rijeke. 

- Imao sam već ponudu iz Dinama na početku ove sezone, ali nisu nam se poklapale ideje. Nismo uspeli da se dogovorimo. Videću na kraju sezone koje će ponude biti na stolu, pa ću onda odlučiti šta dalje. Naravno da bih odmah potpisao da imam istu karijeru kao Modrić. Real Madrid i Milan su moj san, ali o tom-potom. Moram još mnogo da radim da bih uopšte sanjao o tome, ali verujem da su snovi ostvarivi- zaključio je Andrić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading