Zvezda napravila ogroman skok na listi UEFA, ali, Partizan i dalje ispred...

Autor:

Sport

12.12.2018

13:46

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nastupom u Ligi šampiona, Crvena zvezda je napredovala 38 mesta na UEFA rang listi i sad zauzima 81. poziciju sa 16.750 bodova.

RepublikaFoto: Starsport
Fudbaleri Zvezde

Na startu sezone, srpski šampion je bio tek na 119. mestu na listi, što dovoljno govori koliko mu je igranje u elitnom rangu pomoglo da napreduje.

Trenutna pozicija crveno-belima garantuje povlašćen status u prva dva kola kvalifikacija za Ligu šampiona sledeće godine, u slučaju da ponovo uspeju da osvoje titulu u domaćem šampionatu.

Od srpskih klubova, i dalje je najbolje rangiran Partizan, bez obzira na to što ove sezone nije igrao grupnu fazu nekog evropskog takmičenja.

Crno-beli su pet mesta ispred Zvezde i sa 18.000 bodova zauzimaju 76. mesto. Niški Radnički i Vojvodina nalaze se na 216. i 217. mestu sa po 4.450 bodova.

Lider na listi je šampion Evrope Real, a do desete pozicije slede Bajern, Barselona, Atletiko, Juventus, Sevilja, Pari Sen Žermen, Mančester Siti, Porto i Arsenal.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading